Heupklachten zijn erg vervelend en kunnen u sterk belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Pijn of ongemak in de heup kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn overbelasting, impingement (het botsen van bot op bot door een vormafwijking) of (beginnende) slijtage.
Wat zijn uw klachten?
Indien u een klacht heeft aan uw heup, knie, enkel, schouder of elleboog kan dit u erg beperken in uw dagelijkse leven. U wilt graag snel en goed geholpen worden zodat u weer zonder pijn en beperkingen kunt leven.
De artsen van Xpert Clinics Orthopedie zijn gespecialiseerd in de behandeling van orthopedische klachten. U kunt bij ons snel terecht voor zowel uw eerste afspraak als de behandeling.
Heeft u klachten en wilt u graag een afspraak met een van onze orthopedische chirurgen? Met een verwijzing van uw huisarts kunt u direct een afspraak bij ons plannen op een moment dat het u gelegen komt.
De term hielspoor wordt vaak gebruikt om diverse problemen in de hiel aan te duiden. Een hielspoor is een aanhangsel aan het hielbot dat zich gevormd heeft door kalkafzetting aan de hiel.
Heeft u de enkel verzwikt of chronisch overbelast dan kan een inklemming ontstaan. Dit kan ontstaan door groei van bot op een plek waar het niet hoort of de aanwezigheid van teveel bot. Dit inklemmen wordt impingement genoemd.
Klachten van de heup kunnen veroorzaakt worden doordat de heupkop bij bepaalde bewegingen vastloopt tegen de heupkom. Dit vastlopen of inklemmen wordt impingement genoemd.
De knieschijf (patella) is een stuk bot dat kan bewegen, aan de voorkant van de knie. De knieschijf zit in de grote pees van de quadricepsspier. Dit is de grote spier van de voorkant van het bovenbeen tot aan het scheenbeen.
Een springersknie of jumpers knee in het Engels, is een peesontsteking ter hoogte van de kniepees. De kniepees verbindt de knieschijf met het scheenbeen en is dus een deel van het strekmechanisme van de knie. Een andere naam voor een Springersknie is Patella Tendinitis.
Pijn en klachten aan de knie zijn erg vervelend. De knie is tenslotte de schakel tussen het boven- en onderbeen en zorgt ervoor dat staan en lopen mogelijk is. Overbelasting, ontstekingen en slijtage kunnen oorzaken zijn van de klachten.
Zoals bij de grote teen een scheefstand kan voorkomen (de hallux valgus), kan ook bij de kleine teen een pijnlijke knok voorkomen. Dit wordt een tailor’s bunion (kleermakersknok) of een bunionette (kleine knok) genoemd.
We onderscheiden twee soorten kraakbeenletsel; diffuus kraakbeen verlies, oftewel slijtage en wanneer door een ongeval (meestal verzwikking) een deel van het kraakbeen beschadigd raakt terwijl de rest intact is. We spreken dan van een osteochondraal defect (OCD).
Kraakbeen is nodig om soepel te kunnen bewegen. Als het kraakbeen in uw knie beschadigd raakt of verdwijnt, kan het gewricht minder soepel bewegen en wordt het stijf en pijnlijk. Kraakbeen kan uit zichzelf nauwelijks herstellen, daardoor zal bij beschadiging veelal een operatieve behandeling nodig…
Lage rugklachten uiten zich als pijn en/of stijfheid in de onderrug waarbij u beperkt kan worden in dagelijkse activiteiten, werk en sport.
In iedere knie zit tussen het bovenbeen en het onderbeen een meniscus aan de binnenkant, en een meniscus aan de buitenkant. Een meniscus is een maanvormig schijfje van kraakbeen met een slechte doorbloeding.