Wat is een enkelbandoperatie?

Wanneer u last heeft van enkelinstabiliteit, dan kunnen we het enkelgewricht weer stabiel maken door middel van een operatie aan de enkel, ook wel enkelbandplastiek genoemd. De orthopedisch chirurg herstelt dan de enkelbanden, zodat de instabiliteit wordt verholpen.

Orthopedisch chirurg

Dr. Daniël Haverkamp

Dr. Daniël Haverkamp
“Op de basisschool was het voor mij al duidelijk dat ik Orthopedisch chirurg wilde worden.”
Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal op de kliniek worden gedaan. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Behandeling & Herstel

De orthopedisch chirurg maakt een incisie over de buitenzijde van de enkel. In sommige gevallen kan dit ook met een kijkoperatie gedaan worden. De opgerekte enkelbanden worden losgemaakt van het kuitbeen. Een gedeelte van het enkelgewricht kan nu worden onderzocht op eventuele bijkomende letsels. De orthopedisch chirurg herstelt de enkelbanden door ze op juiste spanning weer aan het kuitbeen vast te maken. Is de kwaliteit van de enkelbanden slecht, dan kan de orthopedisch chirurg de reconstructie versterken met pees- of ander weefsel. De wond wordt gesloten met een hechting en er wordt een drukkend verband aangelegd. Vervolgens krijgt u een looplaars. Na de enkeloperatie blijft u één nacht in de kliniek, daarna mag u naar huis.

Herstel

De eerste 2 weken mag u de enkel niet belasten en dient u met krukken te lopen. Na 2 weken mag u de enkel licht gaan belasten. 4 weken na de operatie wordt de looplaars verwijderd en kunt u starten met revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt dan oefeningen om de beweeglijkheid en kracht van de enkel te herstellen.

Vergoeding van de behandeling

Uw behandeling door de specialisten van Xpert Clinics Orthopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2021 bedraagt het minimale eigen risico € 385.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling? Bel dan met ons informatiecentrum: 088 778 52 05.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Enkelbandoperatie

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak