Standscorrectie grote teen in het kort

Wanneer u een standsafwijking ofwel scheefstand van de grote teen heeft, dan kan er een standscorrectie uitgevoerd worden. De stand van de teen wordt dan gecorrigeerd.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing van uw huisarts

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

•          Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
•          Of laat uw gegevens achter  zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Plan een intake   Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan wordt u verwezen naar het MRI centrum. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Behandeling & Herstel

Tijdens de operatie maakt de orthopedisch chirurg een sneetje aan de binnenzijde van de voet ter hoogte van de botbobbel, en de botbobbel wordt afgezaagd. Vervolgens wordt het middenvoetsbeentje doorgezaagd en wordt een gedeelte richting de 2e teen opgeschoven. In deze gecorrigeerde stand worden de botstukken aan elkaar gezet. Het gewrichtskapsel wordt overlappend gehecht voor extra correctie van de stand van de teen. Bij een ernstige scheefstand wordt er ook een sneetje aan de bovenzijde van de voet gemaakt en worden de verkorte structuren losgemaakt. Soms is er ook een scheefstand ontstaan tussen het eerste en tweede teenkootje. In dit geval wordt het eerste teenkootje ook recht gezet. Het kootje wordt doorgezaagd, rechtgezet en met een schroef op zijn plek gehouden.

Zodra de pijn onder controle is, mag u naar huis. U krijgt een verbandschoen mee met een harde zool. Deze schoen is voor een periode van 6 weken. U mag op de voet staan maar de voet niet afwikkelen. De harde zool voorkomt dat u kunt afwikkelen

Herstel

De verbandschoen met harde zool moet voor 6 weken gedragen worden. Na deze 6 weken mag de schoen afgebouwd worden. Afhankelijk van het type werk zijn de meeste mensen weer (gedeeltelijk) aan het werk na 4 weken tot 3 maanden.

Vergoeding van de behandeling

Uw behandeling door de specialisten van Xpert Clinics Orthopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2021 bedraagt het minimale eigen risico € 385.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling? Bel dan met ons informatiecentrum: 088 778 52 05.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05Maak een afspraak