Sportgeneeskunde

Of u voor uw plezier aan sport doet of topsporter bent: bij Xpert Clinics Orthopedie helpen we u als sporter met bewegingsklachten snel (weer) op de been.

Xpert Clinics Orthopedie is gespecialiseerd in het behandelen van sportgerelateerde klachten. Of u voor uw plezier aan sport doet of topsporter bent: bij Xpert Clinics Orthopedie helpen we u als sporter met bewegingsklachten snel (weer) op de been. Om het meest optimale en doeltreffende behandelresultaat voor elke sporter te realiseren, bieden we  een speciale sportpoli aan, voor een ’top sportbehandeling’.

Bij Xpert Clinics Orthopedie alle zijn disciplines onder één dak. Dit betekent dat er snel geschakeld kan worden tussen fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen en de sportarts. Om direct een goede diagnose te kunnen stellen bij Xpert Clinics Orthopedie, beschikken we over een eigen geavanceerde MRI-, röntgen– en echoapparatuur. Aan de hand van de diagnose bespreekt de sportarts het behandelplan met u en wordt uw behandeling gestart. Indien een operatie noodzakelijk is, wordt u binnen twee weken geholpen. Hierdoor kunt u uw sport altijd snel hervatten.

Behandelingen

Spreekuur sportarts Amstelveen en Utrecht

Om het meest optimale en doeltreffende behandelresultaat voor elke sporter te realiseren, bieden we een sportspreekuur aan op onze vestigingen Amstelveen en Utrecht. Tijdens dit spreekuur wordt de patiënt gezien door een sportarts en kunnen er meerdere specialisten aansluiten uit ons sportpoliteam.  Dit kan de orthopedisch chirurg eventueel in combinatie zijn met de sportfysiotherapeut. Het doel van het spreekuur is het realiseren van een doeltreffende en complete diagnose en behandeling.

Dit sportspreekuur is bedoeld voor patiënten die graag willen beginnen met sporten, het sporten weer willen oppakken, of last hebben van langdurige blessures. Met name bij sportblessures die verschillende oorzaken kunnen hebben (bijvoorbeeld een liesblessure), of waarbij de behandeling van verschillende specialisten nodig is, biedt het sportspreekuur een uitkomst.

Gecontracteerde en verzekerde zorg

Alle sportgeneeskundige consulten en behandelingen bij Xpert Clinics Orthopedie worden vergoed uit de basisverzekering. Hierbij is een verwijzing noodzakelijk en het verplichte eigen risico van toepassing.

In een klein aantal gevallen kan het zijn dat u na uw behandeling de factuur van ons krijgt thuis gestuurd (dit is nooit het geval bij een verwijzing in verband met klachten aan het bewegings- en houdingsapparaat, zogenaamde blessures). In dit geval hebben wij met uw verzekeraar (nog) geen contract afgesloten. Dit betreft in 2022 alleen patiënten die naar de sportgeneeskunde worden verwezen in verband met inspanningsklachten bij de Achmea Groep, VGZ Groep en Menzis Groep.

De factuur die u van Xpert Clinics Orthopedie ontvangt, moet u direct bij uw verzekeraar declareren. Het bedrag dat door uw zorgverzekeraar aan u vergoed wordt, maakt u over aan ons. Wanneer het vergoede bedrag lager is dan onze factuur, betaalt u te allen tijde alleen het door de verzekeraar vergoede bedrag. Daarnaast moet u wel kunnen aantonen dat u minder ontvangen heeft. Dit kunt u doen door een kopie van uw vergoedingsoverzicht van uw verzekeraar naar ons toe te sturen.

Voor de sportmedisch onderzoeken is een verwijzing niet nodig. Sportmedische onderzoeken worden vaak vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor een overzicht van de actuele vergoedingen van alle zorgverzekeraar kunt u dit overzicht raadplegen.

Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn, dan dient u het sportmedisch onderzoek zelf te betalen.

Alle informatie over kosten

Gecertificeerd door:

Soort keuring Kosten
Basis Sport Medisch Onderzoek €140,-
Basis+ SMO (kan ook voor KNWU) €175,-
Groot Sport Medisch Onderzoek €270,-
Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek (met ademgasanalyse) €350,-
Consult met verwijzing huisarts via verzekering
Controle na consult via verzekering
Duikkeuring €150,-
Parachutekeuring €150,-
ACP injectie €160,-
Inspanningstest bij verwijzing huisarts via verzekering
VeVa Keuring €150,-
Inspanningstest ECG €180,-
Inspanningstest ECG + Ademgasanalyse €250,-

Intakeformulieren keuringen sportarts

Hieronder vindt u de intakeformulieren die u bij aanvang van uw afspraak ingevuld dient mee mee te nemen. U kunt de formulieren hieronder downloaden en digitaal invullen.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak