Fysiotherapie

Wanneer u twijfelt over uw klacht en de stap naar de orthopedisch chirurg nog te vroeg vindt, dan kunt u altijd zonder verwijzing van uw huisarts terecht bij één van onze ervaren fysiotherapeuten.

Wanneer u twijfelt over uw klacht en de stap naar de orthopedisch chirurg nog te vroeg vindt, dan kunt u altijd zonder verwijzing van uw huisarts terecht bij één van onze ervaren fysiotherapeuten. Ook kunnen onze fysiotherapeuten u juist tijdens uw revalidatie na een operatie passende ondersteuning bieden. Xpert Clinics heeft voor fysiotherapie met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

De fysiotherapeuten van Xpert Clinics Orthopedie zijn gespecialiseerd in artrose, sportblessures en andere orthopedische klachten en kunnen vaak al veel vragen voor u beantwoorden. Ook kunnen zij u goed adviseren over wat u met uw klacht in het dagelijks leven het beste wel kunt doen en wat u (tijdelijk) beter kunt mijden.

Vanzelfsprekend staan al onze fysiotherapeuten geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Doordat ze intensief samenwerken met orthopedisch chirurgen en radiodiagnostisch specialisten zijn de therapeuten breed ontwikkeld. De verzekering van de fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van uw verzekeringspolis. U kunt op Independer een vergoedingsoverzicht bekijken per verzekeraar.

Specialisaties fysiotherapeuten Xpert Clinics Orthopedie

Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij  Xpert Clinics Orthopedie zijn gespecialiseerd in sport- en orthopedische revalidaties. Daarnaast hebben veel van onze fysiotherapeuten een aanvullende specialisatie, waaronder:

Aanvullende informatie

Oefentherapie is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Het wordt toegepast om:

 • de bewegingsmogelijkheden van uw gewrichten te beïnvloeden
 • uw spierkracht te vergroten
 • uw coördinatie te verbeteren
 • een betere houding aan te leren
 • een beter evenwicht te realiseren

In al onze vestigingen hebben we ruime oefenzalen met trainingsapparatuur. Uw fysiotherapeut neemt met u een oefenprogramma door en geeft u tijdens de oefeningen aanwijzingen. Voor een goed herstel adviseert de therapeut u vaak om ook thuis oefeningen te doen.

U heeft voor fysiotherapie in veel gevallen een aanvullende verzekering nodig.
1. Fysiotherapie wordt normaliter niet vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Dit houdt in dat u een aanvullende verzekering met daarin fysiotherapie nodig heeft, om de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen door een zorgverzekeraar. Mocht u geen dekkende aanvullende verzekering hebben dan sturen wij u een factuur die u zelf moet voldoen.

 • Vanaf 1 januari 2018 krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding geldt voor maximaal 12 behandelingen per periode van 12 maanden. Let op: u betaalt wel eigen risico, maar geen eigen bijdrage.

2. Voor fysiotherapeutische revalidatie na een operatie en chronische indicaties geldt, dat u een aanvullende verzekering nodig heeft. De eerste 20 behandelingen komen altijd voor eigen rekening , tenzij gedekt door een aanvullende verzekering. Daarna wordt het in sommige gevallen vergoed uit het basispakket.
Belangrijk om voor de eerste afspraak te weten:

 • bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?
 • hoeveel behandelingen worden vergoed binnen uw aanvullend pakket?
 • hoeveel behandelingen heeft u dit jaar eventueel elders genoten?
 • wat is het totaal behandelingen wat nog vergoed gaat worden dit jaar?
 • bespreek met uw fysiotherapeut hoeveel behandelingen hij gaat uitvoeren en wanneer het effect van de behandelingen wordt geëvalueerd.

Indien facturen niet op tijd worden betaald, worden incassomaatregelen genomen. Eventuele kosten daarvan komen voor uw rekening.

U kunt zich op twee manieren aanmelden:

 • op grond van een doorverwijzing van een (huis)arts of specialist
 • op eigen initiatief (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)

Als u zich op eigen initiatief aanmeldt, voeren wij een DTF screening uit om vast te stellen of fysiotherapie te adviseren. Aan deze screening zijn kosten verbonden.

Als u verhinderd bent, dient u 24 uur van tevoren af te bellen. Zo stelt u ons in staat in uw plaats een andere patiënt te behandelen. Belt u niet tijdig af, dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Het kan voorkomen dat u door een collega of waarnemer van uw vaste therapeut wordt behandeld. Redenen hiervoor kunnen spoedeisende behandelingen zijn, vakantie of omdat het logistiek niet anders is in te plannen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragen Maak een afspraak