Knieklachten

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Pijn en klachten aan de knie zijn erg vervelend. De knie is tenslotte de schakel tussen het boven- en onderbeen en zorgt ervoor dat staan en lopen mogelijk is. Overbelasting, ontstekingen en slijtage kunnen oorzaken zijn van de klachten. Al deze klachten zijn natuurlijk geen pretje en kunnen ook invloed hebben op uw dagelijkse leven.

Slijtage

Slijtage, ofwel artrose, van het kniegewricht komt veel voor. Bij een versleten kniegewricht kunnen we het oude, kapotte gewricht vervangen door een nieuw kunstgewicht. Dit noemen we een totale knieprothese. Soms is het echter niet nodig om het complete gewricht te vervangen. Dan is een halve knieprothese een mooi alternatief. Indien een prothese nog een stap te ver is, kan er gekozen worden voor een standscorrectie van het boven- of onderbeen.

Blessures

Knieblessures komen veel voor, vooral bij sporters. Meestal gaat het om een verdraaiing of een kneuzing van de knie. Behandeling bij een fysiotherapeut is essentieel om de knie stabieler te maken. Daarnaast is in sommige gevallen een operatieve behandeling nodig. Bij kruisbandletsel is een voorste kruisbandreconstructie een goede oplossing, en bij een scheur in de meniscus wordt gekozen voor hechting of verwijderen (van een deel) van de meniscus. Er wordt gekeken naar de juiste behandeling tijdens een kijkoperatie in de knie.

Lokale beschadiging

Vaak is de oorzaak van een lokale beschadiging van het kraakbeen van het kniegewricht onduidelijk. Soms ontstaat het ten gevolge van een letsel of door een doorbloedingsstoornis. Oplossingen hiervoor zijn een microfractuur procedure, het transplanteren van een bot-kraakbeen-plug (OATS plastiek) of het plaatsen van een hemicap, afhankelijk van de ernst van de beschadiging.

Een consult inplannen

Heeft u last van knieklachten? Een afspraak maken is zo geregeld. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Heeft u deze verwijzing, dan kunt u bellen naar ons informatiecentrum via:

088-7785205Maak een afspraak

Ons zorgtraject

Vervolgens komt u op consult. De specialist stelt op basis van uw verhaal en het lichamelijk onderzoek de oorzaak van uw klachten vast. Mogelijk is daarvoor nog aanvullend onderzoek nodig, zoals het maken van een röntgenfoto. Veel van deze aanvullende onderzoeken kunnen meteen gedaan worden, u hoeft hiervoor dus niet terug te komen. De orthopedisch specialist bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt samen met u een behandelplan op. Niet altijd is een operatie direct noodzakelijk. We kunnen dan kiezen voor een conservatieve behandeling. Conservatieve therapie kan bestaan uit advies, injecties, fysiotherapie, pijnstilling, zooltjes of een brace. Heeft de specialist samen met u besloten om tot een operatie over te gaan? Dan plannen we de operatie in. Na de operatie moet u herstellen en revalideren. Gaat u na de ingreep naar huis, dan blijft onze kliniek bereikbaar voor vragen of als u zich zorgen maakt. Pas na de laatste controle, als u helemaal tevreden bent, nemen we afscheid van elkaar. Lees meer over ons zorgtraject

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak