Pijnpoli

De specialisten van Xpert Clinics Orthopedie Amstelveen behandelen en bestrijden uw chronische pijn

Maak een afspraak

Pijn is eigenlijk niets anders dan een waarschuwingssignaal van het lichaam dat er ergens iets mis is: een beschadiging, een ontsteking, een beklemming of vernauwing. Op de plaats van beschadiging wordt een pijnstof geproduceerd, namelijk prostaglandine. Dit hormoon prikkelt de zenuwen, die vervolgens een signaal via het ruggenmerg naar de hersenen sturen. Daar wordt het signaal vertaald naar pijn.

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen acute en chronische pijn. Acute pijn ontstaat plotseling, bijvoorbeeld na het stoten van je knie of het branden van je hand. Deze pijn gaat snel over. Wanneer pijnklachten langer dan zes maanden aanhouden, spreken we van chronische pijn. Die pijn, die dagelijks het functioneren verstoort, heeft eigenlijk geen waarschuwingsfunctie meer, maar veroorzaakt vooral stress. Voor chronische pijn bieden onze specialisten van onze vestiging in Amstelveen u behandelmogelijkheden aan.

Voor welke klachten?

Chronische pijn is vaak moeilijk tot zeer moeilijk behandelbaar, omdat er geen lichamelijke oorzaak (meer) voor te vinden is of omdat de oorzaak niet weg te nemen is. De behandelmogelijkheden zijn dan pijnstillers (die maar beperkt helpen), een zenuwbehandeling of een pijnprogramma, waarin je leert om te gaan met dagelijkse pijn. Onze specialisten op de pijnpoli van Xpert Clinics Orthopedie Amstelveen bestrijden deze pijn veelal door toepassing van interconventionele pijnbehandelingen.

Onze specialisaties

Zenuwbehandelingen worden uitgevoerd wanneer het duidelijk is dat de pijnklachten het beste verholpen kunnen worden door direct de zenuw te behandelen. De volgende behandelingen zijn mogelijk bij zenuwpijn:

Indien pijnklachten in de rug op de voorgrond staan, is het mogelijk dat één of meerdere tussenwervelschijven (discus) een deel van uw pijnklachten veroorzaken. Om dit te onderzoeken kan er een discusstimulatie worden uitgevoerd.

Hierbij wordt de vermoedelijke pijnveroorzakende tussenwervelschijf aangeprikt, niet met de bedoeling om ze te behandelen, maar met de bedoeling om ze te testen op prikkelbaarheid. Als bij een laag volume en lage druk tijdens het onderzoek pijn wordt ervaren die overeenkomt met een voor u herkenbare pijn, dan wordt het als een positieve stimulatie test beschouwd en is zeer waarschijnlijk dat de tussenwervelschijf de pijnklachten veroorzaakt. Als de stimulatietest positief is, kunnen in overleg met uw arts eventuele vervolgbehandelingen plaatsvinden.

De volgende behandelingen zijn mogelijk bij rugpijn:

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Soms duurt het heel kort, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. U kunt last hebben van een of meer soorten hoofdpijn. Hoofdpijn kan heel vervelend zijn. U kunt er onzeker of bezorgd van raken.

Onderstaande lijst geeft een overzicht van mogelijke behandelingen bij hoofdpijn:

Onderstaande lijst geeft een overzicht van mogelijke behandelingen bij nek- en schouderpijn:

Onderstaande lijst geeft een overzicht van mogelijke behandelingen bij arm- en handbehandelingen.

Onderstaande lijst geeft een overzicht van mogelijke behandelingen bij beenbehandelingen.

Onze pijnspecialisten behandelen patiënten met chronische en acute pijnklachten. Om uw pijn zo goed mogelijk te behandelen is er een multidisciplinaire team. Zo wordt voor u het beste behandelplan samengesteld. Ook speelt het contact met uw huisarts een zeer belangrijke rol. Bij Xpert Clinics Orthopedie Amstelveen krijgt u de beste arts in een rustige omgeving.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak