Ervaring
De supraspinatuspees reparatie van dhr. Neymann

De supraspinatuspees reparatie van dhr. Neymann

“Ik ben fantastisch geholpen door het team van Xpert Clinics”

Dhr Neymann (55): “Twee jaar heb ik met een pijnlijke schouder gelopen, Je denkt eerst: het gaat wel weer over. Maar toen het maar bleef zeuren ben ik naar de huisarts gegaan. Die verwees me door naar het ziekenhuis waar foto’s zijn gemaakt. De diagnose: kalk in de schouder. Door middel van een barbotage is de kalk weggehaald, maar daarna was de pijn niet weg. Een injectie met corticosteroïden hielp even, maar de pijn kwam snel weer terug. Ik ben dus weer teruggegaan naar de radioloog. Steeds een spuit zetten leek me niet de oplossing. Daar kreeg ik te horen: ik ben bang dat je ermee moet leren leven.”

Positief verrast

“Aan een goede vriend die in de medische wereld zit heb ik gevraagd: ken je niemand die goed in schouders is? Zo ben ik aan het nummer gekomen van dr. Bart Muller bij Xpert Clinics Orthopedie. Hij bekeek mijn schouder, liet me wat bewegingen maken en wist binnen vijf minuten met 95% zekerheid wat het was. En hij dacht ook dat hij mij zou kunnen helpen. Hij zei: we laten een MRI-scan maken en dan kijken we verder. Ik was positief verrast en had opeens echte hoop. Toch knap, dat zo’n man dat in vijf minuten ziet!”

Rotator cuff letsel

“Achteraf bleek hij gelijk te hebben. De uitslag van de MRI kreeg ik telefonisch. Fijn, want ik woon in Giethoorn en vond het zonde om alleen voor de uitslag helemaal naar Amsterdam te rijden. Dr. Muller vertelde dat het inderdaad was wat hij had verwacht: een scheurtje in de supraspinatuspees, over de volle breedte. Hij legde uit dat hij me kon opereren, maar dat het een vervelende operatie was met een lang herstel. En: hij had de volgende week al plek! Ik dacht: 6-8 maanden hersteltijd, 6 weken met een sling lopen, past dat wel in mijn agenda? Maar Bart zei: je kunt in je agenda kijken, maar zo’n operatie past eigenlijk nooit. Ik dacht: je hebt gelijk.”

Supertevreden

“Het was voor mij de eerste operatie ooit en ook de eerste keer dat ik onder narcose ging. Ik was daardoor heel emotioneel en maakte me ontzettend druk, maar ik werd fantastisch geholpen door het team van Xpert Clinics. Ik werd met veel zorg en liefde omringd, de anesthesist deed het heel vlot en goed, het verliep gewoon perfect.
De dag na de operatie mocht ik naar huis. Het wondje was keurig gehecht en genas heel snel. Ik heb wel wat pijn gehad maar heb de pijnstillers die ik voorgeschreven kreeg niet eens hoeven nemen. Als je weinig pijn hebt, doe je snel te veel. Toen ik de eerste keer op controle kwam, werd ik dus netjes en terecht teruggefloten.
Bij de controle na 6 weken was de beweeglijk al veel verder dan normaal gesproken het geval is. Ik ben nu 9 weken onderweg en ben nog bij de fysio voor de beweeglijkheid. Die kan nog wat verbeteren, maar het is al veel beter dan voor de ingreep. Ik ben echt supertevreden.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak