Ervaring
De enkelbandplastiek van mevr. Jongmans

De enkelbandplastiek van mevr. Jongmans

"Ik kan eindelijk weer zonder zorgen sporten en hiken."

Enkelbanden volledig afgescheurd

Mevr. Jongmans (28): “Al jarenlang ging ik vaak door mijn enkel. Eerst alleen bij intensief sporten maar later ook bij gewoon wandelen. Ik heb meerdere malen mijn enkelbanden ingescheurd en ondanks fysiotherapie bleef ik last houden van instabiliteit. De laatste keer dat ik er doorheen ging vond ik het tijd om een afspraak te maken bij de arts. Hier bleek dat ik mijn enkelbanden dit keer volledig had afgescheurd.

Een eerlijk gesprek

Het gesprek met drs. Daniel Hoornenborg was heel open en meteen duidelijk. Hij stelde voor een MRI te laten maken ter beoordeling van het weefsel maar gaf ook al aan dat waarschijnlijk opereren nog de enige optie was. Het was een prettig gesprek en er werd echt gekeken naar mijn persoonlijke situatie.
Mijn eerste operatie was het herstellen (reconstructie) van mijn enkelbanden. De ontvangst bij de kliniek in Amsterdam was heel netjes, ik werd gelijk op mijn gemak gesteld en alles werd goed uitgelegd. Onderling heerst er een ontspannen en leuke sfeer bij collega's wat je ook meteen merkt als patiënt. 

‘Mijn enkel is nu sterker dan ooit’

Van tevoren wist ik dat het herstel zes tot negen maanden zou duren tot sportbelasting. Ik ben zelf fysiotherapeute maar ik wist dat ik hierbij hulp nodig zou hebben. Ik ben deze maanden begeleid door een bevriende fysiotherapeut dichtbij huis. Na een paar maanden bleef ik helaas klachten houden aan de binnenkant van mijn enkel, we hoopten dat dit door de eerste operatie zou verminderen maar dit was niet het geval. Ik besloot een tweede, gelukkig minder intensieve, kijkoperatie te laten uitvoeren. Daarna ging het herstel snel en was ik van mijn pijn af.
Uiteindelijk heb ik nog een aantal maanden doorgetraind met de fysiotherapeut maar is mijn enkel sterker dan ooit!
Ik ben erg tevreden met het resultaat en kan eindelijk na jaren weer zonder zorgen sporten en hiken in de bergen op moeilijke paden.” 

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak