Geaccrediteerde nascholing

Als huisarts kunt u diverse aandoeningen zelf behandelen. Door verdieping in de materie, kunt u uw patiënten betere zorg bieden. Daarom bieden wij geaccrediteerde nascholingen aan. Xpert Clinics organiseert het hele jaar door gratis geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen. De nascholingen worden gepresenteerd door onze specialisten in al onze vakgebieden (Orthopedie, Hand- en polszorg, Oogzorg en Proctologie) en worden zowel op locatie als online gegeven. 

Bekijk een actueel overzicht en meld u eenvoudig aan via Medische Scholing.

medischescholing.nl

Niet alle onderstaande nascholingen zijn op elk moment beschikbaar. We voegen continu nieuwe nascholingen toe aan ons aanbod. Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Orthopedie nascholingen

Inzichten in de schouder pathologie


De nascholing is gericht op huisartsen om hen bij te scholen op het gebied van schouderletsels vanuit een orthopedische invalshoek. Het doel is in de dagelijkse praktijk handvatten te bieden om de patiënten goede zorg te kunnen leveren, zowel in het diagnostisch proces als het behandeltraject. De NHG-standaarden vormen daarin de leidraad, waarbij up-to-date kennis en vaardigheden worden overgebracht vanuit de orthopedie. Dit draagt bij aan het kunnen maken van een nog beter onderscheid in indicatiestelling en de keuze of wel/niet doorverwijzen voor de patiënt van toegevoegde waarde is.


Knie- en heupklachten bij jonge patiënten en ligamentaire (knie)letsels
 

Sportklachten van de knie komen veel voor. Met name bandletsels die voor instabiliteit zorgen kunnen ook op lange termijn problemen geven. Daarnaast komen heupklachten frequent voor bij jonge en actieve mensen. Goed lichamelijk onderzoek kan helpen de juiste behandeling voor de patiënt te selecteren en om de keuze tussen doorverwijzing naar een orthopeed of fysiotherapeut te maken. Onder begeleiding van een orthopeed oefent u – met behulp van fantomen – de injectietechniek. 


Schouderklachten van jong tot oud


Schouderklachten komen veel voor en vaak betreft het onschuldige klachten. Er kan echter sprake zijn van een onderliggende oorzaak welke een behandeling behoeft. Het doel van deze bijscholing is een handvat te kunnen bieden tijdens anamnese en lichamelijk onderzoek voor het differentiëren tussen de verschillende letsels bij de schouder. Daarnaast zal worden ingegaan op het hoe en wanneer een injectie te geven bij schouderklachten.


Enkel, van instabiliteit tot artrose


Een enkelverzwikking komt vaak voor en is meestal onschuldig. Echter, kraakbeenletsels en peesletsels kunnen ontstaan en klachten geven. Een deel van de patiënten ontwikkelt chronische instabiliteit wat uiteindelijk tot slijtage zal leiden. Het doel van deze bijscholing is een overzicht van alle letsels te geven, waar op te letten bij anamnese en lichamelijk onderzoek en hoe de patiënt correct te adviseren.


Overige nascholingen

Xpert Clinics biedt ook nascholingen aan voor de vakgebieden Hand- en polszorg, Oogzorg en Proctologie. Bekijk hier het actuele aanbod van alle nascholingen. 

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak