(Huis)artsen

Samen behandelen voor bewegingsvrijheid

Xpert Clinics Orthopedie is een medisch centrum gespecialiseerd in tweedelijns orthopedische zorg, maar werkt in huis en buitenshuis intensief samen met mensen en organisaties in de eerste lijn. U als huisarts of bedrijfsarts bent daarbij een belangrijke spil. Wij houden daarom graag nauw contact. Dit doen wij regulier door bij verwijzing gebruik te maken van Zorgdomein en bij (digitale) verslaglegging van Edifact. Tevens hebben wij een intercollegiaal nummer en belt de orthopedisch chirurg regelmatig over uw patiënt bij een bijzondere diagnose of behandeling. Bij ons vindt u alle topspecialisten voor bewegingsklachten onder één dak, variërend van orthopedisch chirurgen, neurologen (in Amersfoort), radiologen tot manueel- en fysiotherapeuten. Als multidisciplinair team staan zij garant voor een complete (para)medische screening. Meestal is binnen één dag een medisch rapport en behandelplan gereed, dat direct met de patiënt wordt besproken. Uiteraard ontvangt u daar binnen een week een afschrift van.

Intercollegiaal overleg

Het medisch team van Xpert Clinics Orthopedie overlegt graag met u als verwijzer over een specifieke patiënt of klacht. Daartoe hebben wij speciaal voor verwijzers een intercollegiaal nummer, dat dagelijks bereikbaar is van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt bellen naar 088 778 52 18. Dit nummer is uiteraard ook beschikbaar voor intercollegiaal overleg in het algemeen.

Bereikbaarheid via e-mail

Er zijn verschillende manieren om ons via e-mail te bereiken namelijk:

 1. Onbeveiligde e-mail vanuit een ‘regulier’ mailsysteem naar info@annatommiemc.nl (dit raden wij af voor het gebruik van patiëntgevoelige informatie)
 2. Beveiligde e-mail (secure) via een beveiligd mailsysteem zoals zorgmail naar info@xpertclinics.nl;
 3. Direct via het EPD met een Edifact bericht naar 500050549@lms.lifeline.nl

Wij zullen er voor zorgen dat uw bericht bij de juiste zorgprofessional terecht komt.

24- uurs spoeddienst

Voor patiënten die een operatie ondergaan zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Patiënten met spoedeisende medische vragen kunnen bellen naar onze medische spoedlijn met nummer 088 778 52 25.

Achterwacht ziekenhuis

Xpert Clinics Orthopedie heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Antoniusziekenhuis te Nieuwegein/Utrecht, voor de uitzonderlijke gevallen van een medische complicatie, tijdens of na een behandeling, die niet binnen de setting van onze medische kliniek in Utrecht of Amstelveen kunnen worden opgevangen.

Afspraak maken

Let op: Om een afspraak bij ons te maken heeft uw patiënt een verwijzing van de huisarts nodig (m.u.v. fysiotherapie). Als uw patiënt nog niet in het bezit is van een geldige verwijsbrief, dan kan uw patiënt helaas geen afspraak maken. Heeft uw patiënt een fysieke (papieren) verwijzing? De patiënt kan de verwijzing mailen naar info@xpertclinics.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact op voor het maken van een afspraak. Ook kan men na het versturen van de verwijzing contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Heeft u uw patiënt verwezen via Zorgdomein (digitale verwijzing)? Dan heeft uw patiënt een patiëntenbericht met een ZD-nummer en zijn wij reeds in het bezit van een online verwijsbrief. Uw patiënt kan zelf een afspraak maken via het contactformulier of telefonisch via 088-7785205. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur ’s avonds tot 17.00 uur.

Onze specialistenVergoedingWachttijden

Voor specifieke klachten werken wij met speciaal opgezette themapoli’s, waarbij de orthopedisch chirurg met behulp van specifieke diagnostiek (en waar nodig extra fysiotherapie) de klacht van uw patiënt analyseert en vervolgens samen met de patiënt een behandelplan opzet. Uw patiënt kan door iedere orthopedisch chirurg van Xpert Clinics Orthopedie gezien worden. Voor een bezoek aan de orthopedisch chirurg is een verwijzing orthopedie nodig. Met deze verwijzing mag de patiënt zelf kiezen waar hij/zij naar toe gaat.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak voert de orthopedisch chirurg een gesprek met de patiënt over de klacht, leefstijl, wensen en mogelijkheden. Hoe en wanneer is de klacht ontstaan en hoe ontwikkelt het beeld zich? In veel gevallen wordt er voorafgaand aan het gesprek met de orthopedisch chirurg een röntgenfoto gemaakt. Wanneer de patiënt eerder voor dezelfde klacht door een andere specialist is onderzocht, verzoeken wij hem/haar om het medisch dossier met eventuele foto’s mee te nemen. Hierdoor kunnen wij de patiënt nog beter en sneller behandelen. Daarnaast vindt er een lichamelijk onderzoek plaats.

Diagnose en behandeling

Het kan zijn dat er aanvullend onderzoek nodig is. Hiervoor hebben wij in onze centra MRI-scanners, röntgenapparatuur en echografie ter beschikking met eigen, ervaren diagnostiek medewerkers.

Behandelplan

De diagnose is gesteld, maar wat nu? Xpert Clinics Orthopedie zorgt ervoor dat de patiënt snel een goede behandeling krijgt. Wij zullen – indien mogelijk – kiezen voor een niet-operatieve behandeling van de klachten aan het bewegingsapparaat. Dit betekent dat we eerst kijken of dat we met fysiotherapie, lokale injecties of door aanpassingen in het dagelijks leven een oplossing kunnen bieden en de klachten kunnen verhelpen.

Mocht een operatie noodzakelijk zijn, dan streven we ernaar om de patiënt binnen enkele weken te opereren in onze operatielocatie in Utrecht of Amstelveen. Deze operaties worden door alle zorgverzekeraars vergoed. Worden de klachten niet veroorzaakt door stoornissen aan het houdings- en bewegingsapparaat dan kunnen wij de patiënt doorverwijzen naar een arts of medisch specialist die wel in deze ziekte of aandoening is gespecialiseerd.

Samenwerking St. Antonius Ziekenhuis

Xpert Clinics Orthopedie heeft een nauwe samenwerkingsovereenkomst met het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein/Utrecht, voor de uitzonderlijke gevallen van een medische complicatie, tijdens of na de behandeling, die niet binnen de setting van onze medische klinieken in Utrecht of Amstelveen kunnen worden opgevangen.

Wanneer uw patiënt onder behandeling is (geweest) in een andere medisch specialistische zorginstelling en een second opinion wil bij één van onze specialisten, dient de behandelend specialist uw patiënt specifiek voor deze second opinion te verwijzen. Mocht de behandelend specialist hier niet mee akkoord gaan, dan kan de huisarts hier ook mee helpen. Voor een second opinion heeft uw patiënt dus een geldige verwijsbrief nodig.

Medisch dossier aanleveren

Voor een second opinion dient uw patiënt ook zijn of haar medisch dossier bij ons aan te leveren. Dit medisch dossier bestaat uit:

 • diagnostische beelden met de bijhorende verslaglegging;
 • de bijhorende brieven van het ziekenhuis en/of medisch specialist naar uw huisarts;
 • eventuele overige correspondentie van uw medisch specialist over uw aandoening.

Uw patiënt dient de instantie waar hij of zij in behandeling is(geweest) zelf schriftelijk toestemming te geven om deze gegevens naar Annatommie mc toe te sturen. Annatommie mc kan deze gegevens helaas niet voor uw patiënt opvragen. Het medisch dossier dient per post te worden verstuurd naar:

Xpert Clinics Orthopedie Utrecht
Contact Center
Janssoniuslaan 71
3528AH Utrecht

Beoordeling van de aanvraag voor een second opinion

Uw patient wordt direct ingepland voor een extra lang consult bij een van onze orthopedisch chirurgen. Het medisch team van Annatommie mc zal het medisch dossier zorgvuldig beoordelen.

Bij Xpert Clinics Orthopedie hanteren wij de ASA- classificatie, die opgesteld is door de American Society of Anesthesiology. ASA 1 en ASA 2 classificatie kunnen wij binnen onze setting opereren. ASA 3 en ASA 4 verwijzen wij naar reguliere ziekenhuizen.

 • ASA 1: een lichamelijke en geestelijk gezonde patient, niet roker, geen of minimaal alcoholgebruik.
 • ASA 2: een patient met een licht of matige systemische afwijking zonder functiebeperking. Bijvoorbeeld (maar niet alleen): roker, sociale drinker, obesitas BMI boven de 35, goed gecontroleerde diabetes/hoge bloeddruk, lichte longziekte die goed is gecontroleerd met medicijnen.

Helaas kunnen wij kwalitatieve zorg niet garanderen voor de volgende behandelingen:

 • revisie heup-, knie- en schouderprothesen;
 • kijkoperatie heup;
 • kinderorthopedie (jonger dan 16 jaar oud)
 • kraakbeen transplantatie;
 • prothesiologie elleboog/pols/vinger/voet/enkel;
 • fractuurchirurgie onderste extremiteit (bij fracturen van sleutelbeen, schouder, bovenarm en elleboog kunnen wij u wel goed van dienst zijn);
 • spoedeisende chirurgie;
 • DM type 1 heeft en komt voor een knieprothese, heupprothese of schouderprothese;
 • botscan, CT-scan en punctie.

Helaas kunnen wij niet opereren als uw patient:

 • ouder dan 85 jaar bent;
 • jonger bent dan 16 jaar;
 • een BMI boven de 35 heeft;
 • een eerder doorgemaakt hartinfarct (MI), hartoperatie (bijv. gedotterd/stent), hersenbloeding of herseninfarct (CVA) heeft gehad;
 • als u een pacemaker of AICD (ingebouwde defibrillator) heeft;
 • actieve hepatitis (ontsteking van de lever) heeft;
 • een alcohol- en of drugsverslaving heeft;
 • een nierfunctiestoornis met dialyse heeft;
 • een niet goed ingestelde epilepsie (vallende ziekte) heeft. Uw rijbewijs is hierdoor afgenomen;
 • een chronische bronchitis in voortgeschreden stadium bijvoorbeeld: COPD GOLD III, IV
 • een hoge bloeddruk boven de 180/100 mmHg heeft;
 • een mechanische klepprothese heeft.

Uitzonderingen kunnen gemaakt worden in overleg met onze anesthesist als uw patient:

 • een TIA heeft doorgemaakt en niet komt voor een nieuwe heup, knie of schouder;
 • een voorgeschiedenis met hart- en longklachten heeft;
 • een  psychiatrische stoornis heeft (niet gecontroleerde schizofrenie of bipolaire stoornis);
 • gebruik van bepaalde stollingsmedicatie;
 • ritmestoornissen heeft;
 • een biologische klepprothese heeft.

In de bovenstaande gevallen kan de medisch specialist wel besluiten uw patient middels een niet-operatieve ingreep te behandelen. Mocht er in deze gevallen een indicatie voor operatie zijn, dan zullen wij uw patient doorverwijzen naar het reguliere ziekenhuis.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak