Orthopedisch chirurg

Drs. Thijn Fuchs

Drs. Thijn Fuchs
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fuchs, M.C.H.W. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“"Binnen Xpert Clinics richt ik mij met name op voet/enkel- en heupklachten."”
Locaties

"Orthopedische behandelingen kun je efficiënt en soepel bij Xpert Clinics organiseren. Deze manier van werken komt ten goede voor de patiënt, de maatschappij en de chirurg. Zelf ben ik gespecialiseerd in voet- en enkel afwijkingen en heupprothesiologie. Binnen Xpert Clinics ga ik me vooral toeleggen op de voet-enkel en heupprothesiologie en kan ik deze zorg vol passie uitvoeren.
De voet en enkel is een complex deel van het lichaam. Het is fascinerend om te begrijpen hoe deze 28 botten en 33 gewrichten samen met vele pezen en banden samenwerken. Tijdens mijn opleiding heeft de nadruk gelegen op voet- en enkelafwijkingen, heup- en knieafwijkingen en ongevalschirurgie (traumatologie). Naast mijn opleiding heb ik een voet en enkel fellowship gevolgd in ziekenhuizen in Londen, Bristol en Brighton and Hove. Een goed en interessant fellowship waar ik mijn ervaring op deze afwijkingen verder heb kunnen uitbreiden.
In mijn werk streef ik naar de beste behandeling voor mijn patiënt. Belangrijk in het contact met de patiënt vind ik duidelijk te krijgen met welk doel hij of zij naar mijn spreekuur komt. Is dit voor advies, behandeling of bijvoorbeeld geruststelling. Hierbij hoort open en eerlijke communicatie. Wanneer dit duidelijk is kun je samen tot de best passende behandeling komen. Alle patiënten hebben hun persoonlijke verhaal en wensen, de ene kun je heel goed helpen en voor de ander kan je helaas minder betekenen.
Een patiënt die ik me nog goed kan herinneren is een jonge dame met erg veel pijn in haar voorvoet. Ze was hiervoor al bij een collega geweest die haar niet kon helpen. Inmiddels zat ze in de ziektewet en wist ze zich geen raad meer. Na een onderzoek had ik een vermoeden van haar probleem en dit werd bevestigd tijdens aanvullende onderzoeken. Ze bleek een zenuwbeknelling in haar voet te hebben. Middels een relatief kleine ingreep heb ik haar van haar klachten af kunnen helpen. Na 6 weken werkte deze patiënte weer zonder pijn." 

Drs. Fuchs volgde de opleiding orthopedisch chirurg in het Catharina Ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum en Academisch Ziekenhuis Maastricht. In 2018 liep hij bij de Sint Maartenskliniek differentiatie stage voet- en enkelpathologie. Daarna nam hij deel aan een Travelling fellowship georganiseerd door de Dutch Foot and Ankle Society. Tijdens dit fellowship werkte hij met gerenommeerde chirurgen in Bristol, Londen, Brighton and Hove (UK) en Maastricht, Nijmegen(NL).
Daarnaast verricht hij wetenschappelijk onderzoek om de orthopedische behandelingen nog verder te optimaliseren.

Vanaf 2018 is drs. Fuchs als orthopedisch chirurg- traumatoloog verbonden aan het Catharina ziekenhuis en Maxima Medisch Centrum.
Vanaf oktober 2022 is drs. Fuchs ook verbonden aan Xpert Clinics orthopedie.

  • BIG nummer
    99913230101
Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak