Ervaring
De teenoperatie van Maria

De teenoperatie van Maria

"Mijn kleine teen groeide onder de teen ernaast."

Maria (71): “Ik heb altijd op hakken gelopen en schoenen met smalle neuzen gedragen. Dat zal er zeker aan meegeholpen hebben dat mijn kleine teen scheef ging groeien. Hij groeide steeds meer onder de teen ernaast. Daar kreeg ik op een gegeven moment veel pijn aan. Ik liep er al twee jaar mee. Wanneer ik schoenen met een hakje droeg, gaf dat wrijving: de teen werd rood en dik en ging ontsteken. Ook op mijn andere teen ontstond een verdikking. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan en heb zelf aangegeven dat ik naar Xpert Clinics Orthopedie wilde, omdat ik al eerder een goede ervaring met de kliniek had.”

Snel op consult
“Ik kon al binnen een paar dagen op consult komen bij dr. Thijn Fuchs. Hij heeft goed geluisterd en duidelijk uitgelegd wat hij zou gaan doen, dat was prettig. Omdat de vakantieperiode ertussen zat, heeft het nog een maand geduurd voordat ik geopereerd werd. Dr. Fuchs heeft de teen gebroken, de pezen losgemaakt en alles toen rechtgezet. Met tape is de kleine teen in de juiste stand getapet. De operatie is onder narcose gedaan, dat is prima gegaan.”

Herstel van teenoperatie
“De eerste week moest ik met krukken lopen, en liefst zo min mogelijk. De tweede week mocht ik op mijn hak lopen en daarna kon ik alweer gewoon lopen. Het herstel ging heel voorspoedig, het is me heel erg meegevallen. Ik heb ook helemaal geen pijn gehad, dat viel mij zo mee. Ik had wel paracetamol maar daar ben ik na een week mee gestopt, het ging gewoon goed. De eerste vijf weken ongeveer heb ik met een verbandschoen gelopen, omdat ik nog geen schoenen kon dragen. Inmiddels loop ik weer op mijn eigen schoenen, maar dan wel met een bredere vorm, zoals sneakers en laarzen. En in huis draag ik een makkelijke slipper. Maar ik verwacht dat ik over een paar maanden weer al mijn schoenen aan kan.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak