Ervaring
De hallux rigidus van dhr. Van Berkel

De hallux rigidus van dhr. Van Berkel

“Ik heb spijt dat ik niet eerder ben gekomen.”

Dhr. Van Berkel: “Ik had artrose in mijn voet (hallux rigidus) en ik kreeg er steeds meer last van bij het afwikkelen. Ik deed veel aan bergbeklimmen en wandelen en op een gegeven moment was dat einde oefening. Met lood in mijn schoenen heb ik een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Daar kreeg ik te horen dat er een wachtlijst van een half jaar was. Via de zorgverzekering kon ik een paar dagen later al bij Xpert Clinics Orthopedie terecht. Heel prettig dat het zo snel ging.

Voor- en nadelen van operatie

Ik was nog nooit in een privékliniek geweest en toen ik binnenkwam dacht ik even dat ik verkeerd was. Het ziet er helemaal niet uit als een ziekenhuis, maar als een gezellige woonkamer. Vanaf de eerste keer dat ik dr. Thijn Fuchs een hand gaf, zat het goed. Hij liet een foto maken zodat hij de botstructuur goed kon beoordelen. Een week later had ik de tweede afspraak waarbij hij me mee liet kijken naar de röntgenfoto’s. Hij legde uit wat hij wilde doen en wat de voor- en nadelen van een operatie waren. Die samenspraak met de arts vond ik heel prettig.

Fijn gevoel om geen nummer te zijn

Op de dag van de ingreep moest ik om 8 uur op de kliniek zijn. Je wordt opgehaald door een verpleegkundige die de hele dag je aanspreekpunt is, dat is heel prettig. De verdoving die de anesthesist in mijn bovenbeen spoot, is het enige wat ik gevoeld heb. Dr. Fuchs heeft een stuk wildgroei op het bot weggehaald, kraakbeen tussen de botsegmenten verwijderd en een plaat in mijn voet gezet. De botten groeien dan aan elkaar en je kunt je voet normaal afwikkelen.

Om 10 uur werd ik alweer wakker uit de narcose. Toen ik bijkwam stond dr. Fuchs aan mijn bed en stelde me gerust: alles was goed gegaan. Het is een fijn gevoel om geen nummer te zijn. Ik kreeg een grote schoen aan en ben naar huis gegaan.

Geen pijn gehad

De eerste dag was mijn been wat stijf, maar ik heb nooit pijn gehad. De pijnstillers die ik meekreeg heb ik uiteindelijk weer ongeopend bij de apotheek ingeleverd. De fysio kwam thuis voor wat oefeningen en ik heb in huis alleen een paar stapjes gezet. Die schoen heb ik dag en nacht gedragen – de dokter moest lachen toen hij dat hoorde, want ’s nachts mocht hij natuurlijk uit! Maar toen ik twee weken later op controle kwam, zei de dokter: dat het zo snel zou genezen had ik nooit verwacht.

Rustige ambiance

Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder ben gekomen. Ik heb jarenlang veel gewandeld en bergbeklommen en ik voelde elke stap die ik zette. Nu heb ik nergens last van. Ik wandel weer met hond, kan mijn bergschoenen weer aan en loop weer met volle bepakking in de bergen op ongelijk terrein. Dat kan ik gewoon weer, eerlijk waar. Ik wikkel nu keurig op de bal van de voet af. Het voelt alsof er nooit iets gebeurd is.

Ik ben uitermate te spreken over deze kliniek. De sfeer is een verademing, zo’n rustige ambiance en een fijne sfeer. Heel anders dan in ziekenhuizen, die toch eerder fabrieken zijn.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak