Orthopedisch chirurg

Dr. Henk Koot

Dr. Henk Koot
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Koot, H.W.J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Ik houd u in beweging!”
Specialisaties
  • Schouder
  • Elleboog
  • Heup
Locaties

“Orthopedie is de zorg voor het steun- en bewegingsstelsel. Dit zijn aangeboren problemen, ouderdomsproblemen, letsels (ongevallen) en specifieke ziekten zoals bijvoorbeeld reuma. Mijn aandachtgebied daarin is: schouder, elleboog, pols en hand. De bovenste extremiteit.
Daarnaast ligt mijn expertise bij heupklachten en de behandeling hiervan.
Problemen van het bewegingsstelsel hebben een enorme impact op de kwaliteit van leven, arbeidsparticipatie en sport. Met een operatieve, maar zeker ook niet-operatieve behandeling kan ik veel betekenen voor deze patiënten.
De juiste zorg op de juiste plek laat zich beter vertalen als: de beste zorg op de beste plek. Dat is mijn drijfveer. Bij Xpert Clinics orthopedie ga ik dit zeker bewerkstelligen.
Herstel van kwaliteit van leven, terugkeer naar het werk, deelname aan sport en andere recreatieve bezigheden is mijn doel.
Zoals het motto van de Nederlandse Orthopedische Vereniging luidt: ik houd u in beweging!
Het vertrouwen wat de patiënt moet hebben in zijn/haar behandelaar is essentieel. Ik herinner mij een dame op leeftijd die ik talloze malen aan haar been heb geopereerd, telkens met nieuwe problemen. Zij bleef altijd optimistisch en vol vertrouwen. Gelukkig heb ik dit vertrouwen nooit beschaamd en heeft zij tot haar dood goed kunnen lopen. Haar standaard uitspraak was: ”Alleen dokter Koot komt aan mijn poot!”
Het stemt mij zeer tevreden dat ik zo’n patiënt tot het laatst toe gelukkig (en op de been) heb kunnen houden.”

Sinds 1994 is dr. Koot werkzaam als orthopedisch chirurg in Máxima MC en sinds oktober 2022 werkt hij bij Xpert Clinics Orthopedie, locatie Eindhoven waar hij zich voornamelijk gaat richten op de problematiek aan schouder- en heupklachten.

  • BIG nummer
    69022176101
Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak