Ervaring
De tennisarm van mevr. Butz

De tennisarm van mevr. Butz

"Na de operatie ben ik pijnvrij en dolgelukkig."

Mevr. Butz: “Al vijf jaar kampte ik met een zeer pijnlijke tennisarm. De klachten ontstonden door overbelasting, ik doe zwaar lichamelijk werk. Ondanks meerdere fysiobehandelingen kwamen de klachten steeds terug. Ook heb ik vele jaren naproxen geslikt, maar dat werkte op gegeven moment niet meer. Bij de huisarts kreeg ik mijn eerste injectie en daarna ben ik een jaar pijnvrij geweest. Wat een opluchting! Maar helaas, de pijn kwam terug. Een tweede injectie had weinig effect en naproxen hielp niet meer. Gelukkig stuurde de huisarts me door naar Xpert Clinics Orthopedie.”

Operatie van tennisarm
“Ik kon terecht bij een fantastische orthopedisch chirurg, dr. Henk Koot. Het is een heel rustige man, hij kwam heel deskundig over. Hij heeft naar mijn elleboog gekeken en vertelde dat er nog maar één optie was: opereren, een zogenaamde laterale release van de elleboog. Hij gaf me heel eerlijke informatie en zei dat er een kans was dat het niet zou lukken, maar sprak ook uit dat hij er groot vertrouwen in had. Dat durfde ik wel aan.”

Voldoende rust nemen
“Op de dag van de operatie verliep alles subliem. De assistente was beschikbaar voor vragen en vanaf het wachten voor de operatie tot en met de nazorg liep alles fantastisch. Na de ingreep krijg je een drukverband, mijn hand was enorm gezwollen en stijf, dat is best even raar. Je moet voldoende rust nemen, dat is belangrijk. Het herstel duurt wel even, ik heb het werk langzaam weer opgebouwd. Stapje voor stapje ben ik iets meer gaan doen. Het is mij zo meegevallen. Als je gewoon het advies van de orthopeed opvolgt, is het goed te doen.”

Eeuwig dankbaar
“Ik ben nu pijnvrij en echt: ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld. Mensen vergissen zich en zeggen: ach, een tennisarm, da’s vervelend. Maar het is zó pijnlijk. Ik heb vijf jaar pijn gehad, vooral die slapeloze nachten waren afschuwelijk. Het heeft een enorme impact op je werk en je privéleven. Nu kan ik alles weer. Aan mensen met dezelfde klachten zou ik zeggen: niet twijfelen. Kies voor Xpert Clinics en zeker voor dokter Koot. Ik ben hem eeuwig dankbaar.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak