Ervaring
De heupprothese van mevr. De Boer

De heupprothese van mevr. De Boer

"De operatie, de nabehandeling: alles was duidelijk en goed."

Mevr. De Boer (75): “Ik had al wel wat last met lopen, maar niet heel veel. Totdat mijn man zo ziek werd dat hij de hond niet meer uit kon laten. Dat ging ik toen drie keer per dag doen en omdat ik opeens meer en langer ging lopen was het binnen drie weken bekeken. Mijn heup deed echt heel veel pijn. De huisarts zei: je zit pas in fase 1, je bent nog lang niet aan de beurt voor een nieuwe heup. Maar ik ben eigenwijs en zei: geef me toch maar een verwijskaart. Dat heeft hij gedaan en toen was het heel snel bekeken.”

Snel geholpen
“Ik kwam bij dr. Marijn van den Besselaar terecht en die constateerde dat ik inderdaad toe was aan een heupprothese. Ik moest best lang wachten bij hem, maar het ging toen goed met mijn man dus ik wilde graag snel geholpen worden. Bij dr. Van den Besselaar kon dat niet, maar dr. Henk Koot had wel plek. Ik ben van tevoren nog even langs geweest om kennis te maken.”

Totale heupprothese
“De ingreep is prima gegaan. Ik werd vriendelijk ontvangen in de kliniek, de kennismaking met het team van dr. Koot ging heel netjes. Dr. Koot heeft de heupprothese geplaatst via de direct zijwaartse benadering. Toen ik bijkwam uit de narcose voelde ik me goed. Ik ben in de middag geopereerd, een nacht in de kliniek gebleven en de volgende ochtend mocht ik naar huis.”

Fysiotherapie na heupoperatie
“Het leuke is: als je geopereerd bent aan je heup en je gaat naar de wc, dan pak je je krukken en kun je gewoon lopen. Je hebt wel wondpijn, maar die heuppijn is meteen verdwenen. Het duurde zo’n drie weken voor ook de wondpijn over was. Je mag de heup meteen belasten, maar natuurlijk doe je het wel rustig aan in het begin. Twee dagen na de operatie ben ik al naar de fysiotherapie geweest. De eerste twee keer kwam die bij me thuis, daarna ging ik naar de praktijk. In totaal heb ik vijf keer fysio gehad.”

Vol lof
“De operatie is inmiddels drie maanden geleden en het gaat nu goed. Vorige week ben ik terug geweest naar dr. Koot en alles was prima. Over een jaar kom ik nog een keer op controle. De pijn is helemaal weg en daar ben ik blij om. Ik ben niet iemand die met ieder pijntje naar de dokter gaat. De huisarts zei in eerste instantie: neem maar een paracetamolletje. Maar dat helpt echt niet. Ik ben blij dat ik bij Xpert Clinics terecht ben gekomen. De operatie, de voorlichting, de nabehandeling: alles was duidelijk en goed. Ik ben vol lof.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak