Ervaring
De heupprothese van mevr. Hori

De heupprothese van mevr. Hori

“Ik heb alleen maar lof voor dokter Koot en zijn medisch team.”

Mevr. Hori (79): “Ik ben zo gezond als een vis. Ik wil reizen, wandelen, schilderen. Ik kan toch niet thuis stil gaan zitten? Maar dat is wel wat de orthopeed in het ziekenhuis zei toen hij een röntgenfoto had gemaakt: uw heup is nog te goed voor een operatie. Dus wat nu? Ik ben geen type om elke dag maar pijnstillers te slikken. En de pijn in mijn heup werd steeds erger, ik kon nog geen vijf minuten meer lopen. Mijn fysiotherapeut kende een goede kliniek, Xpert Clinics, waar ze heupoperaties deden. Ik ben toen teruggegaan naar de huisarts en heb gezegd: dit gaat zo niet langer, ik wil een second opinion.”

De dokter luisterde goed
“Ik moet zeggen: Xpert Clinics is fantastisch. De receptionist is zo vriendelijk, ik voelde me meteen op mijn gemak. Dr. Henk Koot stelde mij gerust, luisterde goed en vertelde precies wat ik kon verwachten. Op de röntgenfoto van het ziekenhuis was niet alles duidelijk te zien, dus moest ik in Eindhoven een nieuwe laten maken. Toen ik terugkwam wist hij precies wat ik nodig had. Hij zei: als ik deze foto bekijk, bent u echt wel aan een nieuwe heup toe. Hij legde uit hoe de behandeling zou verlopen. Hij was heel ervaren en respectvol en behandelde mij echt als persoon.”

Geen aanstellerij
“Op de dag van de ingreep was de medische staf zo vriendelijk, echt fantastisch. Ik voelde me helemaal op mijn gemak. Dokter Koot kwam na de operatie nog langs en zei: mevrouw Hori, de operatie is goed gelukt en ook heel erg nodig, het was geen aanstellerij. Daar was ik blij om.

Omdat ik maar vijftig kilo weeg, kan ik niet zo goed tegen narcose. Ik viel steeds flauw als ik bed uit moest. Toen mocht ik een extra nacht blijven, dat was fijn. In Veldhoven heb ik toen een bloedtransfusie gekregen, want dat doen ze niet in de kliniek. Heel vroeg in de ochtend kwam dokter Koot speciaal langs in Veldhoven om te kijken hoe het met mij ging. Dat vond ik heel attent. Gelukkig ging het goed en mocht ik naar huis.”

Herstel verloopt goed
“Drie weken later kan ik zonder krukken lopen en doe ik mijn oefeningen. De fysiotherapeut komt 2x per week naar mijn huis omdat ik nog geen auto kan rijden. De voortgang is fantastisch: ik kan opstaan uit een stoel zonder de leuning vast te houden, ik heb al best veel kracht. Ik heb geen sterke pijnstillers hoeven gebruiken, alleen ‘s avonds een naproxen zodat ik kan slapen. Alleen het op de rug slapen vind ik een ellende, daarvan krijg ik last van mijn rug. Maar ik vind dat het herstel heel goed verloopt. Het gaat om mijn toekomst, dus ik heb veel geduld en doe het stap voor stap, want ik wil niks forceren.”

Zeer tevreden
“Ik ben zeer, zeer tevreden. Ik ben zo blij dat ik Xpert Clinics heb gevonden via mijn fysiotherapeut en dankbaar dat dokter Koot mij zo snel kon helpen. Ik heb alleen maar lof voor dokter Koot en zijn medisch team. Hij is heel ervaren en heel precies en ook de verpleging is aardig en vakkundig. Ik kan het iedereen aanraden om naar deze kliniek te gaan.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak