Ervaring
De artrose van mevr. Serné

De artrose van mevr. Serné

"Anderhalve week na de operatie liep ik al zonder stokken."

Mevr. Serné: “In 1992 heb ik een motorongeluk gehad waarbij mijn linkerknieschijf in stukjes gebroken is. Dat werd gerepareerd met ijzer, maar drie maanden later ben ik weer op die knie gevallen. Ik ben er last van blijven houden en ging mijn linkerbeen ontzien. Daardoor is mijn rechterbeen overbelast, met als resultaat: artrose van het kniegewricht. De huisarts verwees me door naar Xpert Clinics Orthopedie.

Drs. Daniël Hoornenborg bevestigde de diagnose en stelde voor om een halve kunstknie te plaatsen. Hij zei: als we ter plekke zien dat er een hele kunstknie in moet, dan doen we dat. Gelukkig bleek dat niet nodig.

Het herstel ging heel snel

De operatie is onder volledige narcose gedaan en goed verlopen. Het herstel ging heel snel: met anderhalve week liep ik al zonder stokken. Toen ik na twee weken de hechtingen eruit ging laten halen, kwam ik lopend naar de kliniek. Physician assistent Jeanine Brouwer-Meeuwissen vroeg: waar zijn jouw stokken? Ik zei: die liggen thuis in een hoek. Dat was niet de bedoeling. Buiten moest ik ze blijven gebruiken want als ik zou vallen was ik nog verder van huis. Dat heb ik dus gedaan. Uiteindelijk heb ik de stokken ruim 5 weken gebruikt.

De grootste winst is dat ik geen pijn meer heb

Ik ga nu nog 2x per week naar fysiotherapie en krijg 1x per maand begeleiding van de fysio voor extra oefeningen. Het gaat nu vooral om het trainen van stabiliteit, eind november gaan we met krachttraining beginnen.

De grootste winst is dat ik geen pijn meer heb. Ik werd ’s nachts vaak wakker van de pijn. Als ik een tijdje gezeten had en ik moest opstaan, was het de eerste paar stappen echt strompelen. Dat heb ik nu niet meer.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak