Physician Assistant

Jeanine Brouwer-Meeuwissen

 Jeanine Brouwer-Meeuwissen
“Als Physician Assistant (PA) stel ik goede zorg, duidelijkheid, transparantie en communicatie voorop als het gaat om patiëntenzorg.”
Locaties

"Werken bij Xpert Clinics Orthopedie spreekt mij aan omdat de kennis en zorg écht om één specialisatie gaat. Het orthopedische team – bestaande uit orthopedisch chirurgen, verpleegkundigen, doktersassistentes en ikzelf -  is erg goed op elkaar ingespeeld waardoor wij snel kunnen schakelen en laagdrempelig kunnen overleggen. De sfeer is goed en de focus ligt altijd op goede patiëntenzorg. Het werken bij Xpert Clinics Orthopedie staat voor mij gelijk aan korte lijnen, efficiëntie, persoonlijk contact met patiënten en collega’s en snelle overlegmogelijkheden.
Een Physician Assistant (PA), is een relatief nieuwe beroepsgroep. De PA is een medisch opgeleide zorgverlener die zelfstandig taken kan overnemen van een arts binnen een specifiek aandachtsgebied (in mijn geval de orthopedie). Een PA heeft een afgeronde Masteropleiding. Ik werk altijd in nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurgen. Bij vragen of overleg kan ik altijd bij hen terecht. 
U kunt mij tegen komen op de polikliniek, de operatiekamer, op de afdeling en bij de voorlichting voor heup- en knieprothesiologie. Ik houd mij bezig met postoperatieve (wond)controles, verwijderen van hechtingen, assisteren op de operatiekamer, ondersteunen bij mobiliseren en visite lopen op de afdeling en het verbeteren van processen.
Daarnaast ben ik een keer per twee weken te vinden op de marcainsatie poli. Hierbij prik ik met behulp van röntgendoorlichting in het heupgewricht en laat verdovingsvloeistof en soms ook ontstekingsremmende middelen achter. Deze prik is in sommige gevallen bedoeld om een diagnose te stellen maar kan ook een onderdeel zijn van de behandeling van de heupklachten. Mijn achtergrond als fysiotherapeut helpt mij om soms verder te kijken in het functionele deel binnen het revalidatieproces en kan ik aansturen waar nodig. 
Ik sta voor optimale (na)zorg voor patiënten. Goede zorg, duidelijkheid, transparantie en communicatie stel ik voorop als het gaat om patiëntenzorg." 

Jeanine Brouwer- Meeuwissen (1992) is vanuit de HAVO doorgestroomd naar de opleiding fysiotherapie op de Hogeschool van Utrecht. Na succesvol afgestudeerd te zijn heeft zij twee jaar gewerkt als Fysiotherapeut waarna ze besloot verder te willen studeren. Omdat het medische vlak haar altijd getrokken heeft, was de Master Physician Assistant de ideale mogelijkheid om haar medische kennis te ontwikkelen. De opleiding heeft zij gevolgd aan de Hogeschool Inholland waar ze in 2018 is afgestudeerd. Door haar achtergrond als fysiotherapeut was orthopedie de meest logische keuze om zichzelf gedurende de opleiding in te specialiseren. Jeanine werkt met veel plezier bij Xpert Clinics Orthopedie.

  • AGB code
    57100561
  • BIG nummer
    89917208281
Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak