Orthopedisch chirurg

Drs. Marijn van den Besselaar

Drs. Marijn van den Besselaar
“Wachten is altijd zonde van je tijd! Dat vinden ze bij Xpert Clinics ook!”
Specialisaties
  • Knie
  • Voet
  • Enkel
Locaties

“Binnen Xpert Clinics Orthopedie zijn mijn aandachtsgebieden het plaatsen van knie- en heupprotheses en de behandeling van meniscus- en kruisbandletsels van de knie. Binnen deze aandachtsgebieden verricht ik ook wetenschappelijk onderzoek.
Met mijn achtergrond als gezondheidseconoom ben ik actief in het optimaliseren van zorgprocessen en ben ik betrokken bij het ontwikkelen van toekomstplannen voor de orthopedie in een veranderende tijd.
Ik ben sinds 2011 als orthopedisch chirurg betrokken bij de medische staf van profvoetbalclub FC Eindhoven. Daarnaast behandel ik vele andere (top)sporters.
Binnen Xpert Clinics kan ik me 100% richten op mijn eigen werk doordat werkprocessen hier optimaal zijn ingericht. Lijntjes zijn kort, veel aandacht voor de patiënt en goede nazorg.”

Drs. Marijn van den Besselaar studeerde tot 2001 Geneeskunde in Maastricht, waarvan 5 maanden een stage traumatologie in Nieuw Zeeland en een tropenstage in Ghana. Hiervoor rondde hij met succes de studie Beleid en Beheer van de Gezondheidszorg af, eveneens aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens deze studie doorliep hij een stage van 6 maanden bij zorgverzekeraar Nationale Nederlanden.
De opleiding tot orthopedisch chirurg volgde hij in het MC Haaglanden te Den Haag en in het Leids Universitair MC.

In Den Haag verdiepte hij zich in de traumatologie, sportorthopedie en het plaatsen van knie- en heupprotheses en in Leiden in de orthopedische oncologie en de kinderorthopedie.

Sinds 2010 is drs. Van den Besselaar werkzaam in het Maxima MC en sinds eind 2022 ook bij Xpert Clinics Orthopedie, vestiging Eindhoven.

  • BIG nummer
    39056608001
Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak