Ervaring
De halve knieprothese van dhr. Brouwers

De halve knieprothese van dhr. Brouwers

“De pijn werd ondraaglijk, maar daar hadden ze in het ziekenhuis geen begrip voor.”

De pijn in mijn knie werd ondraaglijk

Dhr. Brouwers: “Ik heb vroeger veel aan sport gedaan, met name zaalvoetbal. Een aantal jaren geleden is er een stukje bot afgebroken in mijn knie. Destijds ben ik daarvoor in het Slotervaart Ziekenhuis geholpen. Die knie is altijd een zwakke plek gebleven. Vier jaar geleden begon mijn meniscus behoorlijk op te spelen. De arts gaf toen aan dat ik de hoogste graad artrose had in mijn knie. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat ik eraan geholpen moest worden. Ik heb het nog vier jaar volgehouden maar toen werd de pijn ondraaglijk. Ik kon nog maximaal tien minuten lopen, de pijn zat gemiddeld op 8 of 9 op een schaal van 1 tot 10. Toen móest er wat aan gebeuren.

Ik kon binnen een week terecht

In het ziekenhuis heb ik me in februari gemeld bij de orthopeed. Er werden onderzoekjes gedaan en vervolgens kreeg ik bericht: u staat op de planning. Maar het duurde en duurde maar. Ik ben toen zelf gaan bellen: wanneer ben ik aan de beurt? Maar door corona was het erg druk, het zou mei of juni worden. De pijn was echter dusdanig dat ik het niet langer vol kon houden. Daar was in het ziekenhuis helaas geen begrip voor. In overleg met de fysiotherapeut werd er toen contact gelegd met drs. Hoornenborg bij Xpert Orthopedie. Bij hem kon ik een week later al komen.

Het is alsof je een hotel binnenstapt

Op 31 maart ben geopereerd door drs. Hoornenborg. Hij heeft een halve knieprothese geplaatst. Het hele proces verliep zo mooi: je komt binnen in een kliniek met het gevoel dat je een hotel binnenstapt. De vriendelijkheid van de medewerkers, de Physician Assistant die op juiste wijze haar werk doet en duidelijk maakt wat je kunt verwachten, de operatie zelf: het verliep in alle opzichten prima.

Ik heb helemaal geen pijn meer

Nadat de ruggenprik was uitgewerkt mocht ik naar huis. Thuis ben ik meteen een programma met de fysiotherapeut begonnen om herstellen, dat ging heel voorspoedig. In het begin was de knie nog wat dik vanwege het vocht. De krammetjes zijn er na twee weken uit gehaald. Daarna is de revalidatie begonnen.

Vorige week was ik weer terug bij Hoornenborg. Ik vertelde dat ik weer kan lopen en fietsen, ik kan alles weer en heb helemaal geen pijn meer. Ik kan alleen mijn knie nog niet helemaal buigen. Hoornenborg moest daarom lachen: dat kan ook pas na zes maanden, zei hij. En dat terwijl de operatie nu pas zes weken geleden is!

Zeer tevreden over de kliniek

Ik ben zo gelukkig en tevreden over de hele operatie en de zorg eromheen. Xpert Orthopedie is echt een topkliniek. Ik ben zeer tevreden over het hele zorgproces. Ook de nazorg is perfect. Opvallend vond ik ook dat de andere patiënten in de wachtruimte echt maximaal enthousiast waren. Mensen die goed geholpen zijn, vormen een prachtig visitekaartje. Dat gaf mij nog eens extra vertrouwen. Ik kan deze kliniek dus aan iedereen aanraden.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak