Ervaring
De enkeloperatie van dhr. Bouwer

De enkeloperatie van dhr. Bouwer

“In het ziekenhuis was ik voorlopig niet aan de beurt.”

Slijtage van de enkel

Dhr. Bouwer (66): “Ik was in het ziekenhuis geopereerd aan mijn enkel omdat die versleten was, maar het bleef gevoelig. Er kwam gewoon geen verbetering in. Toen ik daarmee terug wilde, moest ik zes weken wachten op een afspraak. Ik had best veel klachten, maar ik kwam er niet doorheen. Mijn baas, die eerder al bij drs. Daniel Hoornenborg was geweest, raadde me aan om naar hem te gaan. Het is een aardige man, zei hij, en hij weet waar hij het over heeft.

Ik wilde niet langer wachten

Toen ik belde kon ik inderdaad snel terecht. Ik heb hem uitgelegd wat er aan de hand was en gevraagd: wat moet er nu gebeuren? Het bleek zo te zijn dat bij het vastzetten van mijn enkel het bot niet was aangegroeid. Mijn lichaam had dus niet gedaan wat er nodig was om van de klachten af te komen. Drs. Hoornenborg legde uit dat hij een stukje bot uit mijn heup wilde halen om zo het enkelgewricht opnieuw vast te kunnen zetten. Dat stukje zou ervoor zorgen dat het bot weer aan gaat groeien. Hoornenborg zei: “Zeg het maar, wat wilt u?” Ik heb er even over nagedacht, want ik was op zich tevreden met de arts in het ziekenhuis. Maar daar was ik voorlopig nog niet aan de beurt. Ik wilde niet langer wachten en zei dus: “Doe het maar.

Bewegen gaat steeds makkelijker

Drs. Hoornenborg heeft me samen met dr. Daniel Haverkamp geopereerd. Het is precies zo gegaan als ze gezegd hadden. Het weghalen van bot uit de heup was gevoeliger dan die hele enkel. Maar dat hoort erbij, dat weet je van tevoren. Nu ben ik zover dat bewegen steeds makkelijker gaat. Het was echt tobben daarvoor, maar nu gaat het goede kant op. Ik zal best nog even last houden, maar het gaat steeds beter. Op de foto was te zien dat er inderdaad botaangroei was. Het is dus aardig goed gelopen.

Kleine stapjes

Tijdens mijn herstelperiode ben ik met pensioen gegaan, nu heb ik de tijd aan mezelf. Ik zit veel buiten bij de boer op het land, want ik hou van jagen. Op zo’n onverharde ondergrond moet je goed kunnen lopen. Het is lekker dat ik dat weer kan - en ook de hond vindt dat leuk! Ik doe het wel nog in een rustig tempo. Hoornenborg heeft gezegd: als je kleine stapjes zet zal het beter gaan dan wanneer je grote stappen neemt. Achteraf ben ik blij dat ik overgestapt ben, ik ben heel tevreden over het resultaat. Ik hoop drs. Hoornenborg nog eens tegen te komen, maar niet in de kliniek!”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak