Ervaring
De artrose van mevr. Heffels

De artrose van mevr. Heffels

“Het begin was pittig, maar het is meer dan goed gekomen.”

k had zo’n pijn aan mijn knie, het ging niet meer

Mevr. Heffels (62): “Ik ben altijd een fanatieke hardloper geweest. Bij een skiongeluk in 2009 scheurden mijn voorste kruisband en meniscus. Ik ben toen meerdere malen geopereerd, met goed resultaat. Ik heb daarna nog 16 halve marathons gelopen en een hele. 

In 2018 liep ik mijn laatste marathon. Ik had zo’n pijn aan mijn knie, het ging niet meer. De arts die mij in 2009 had geholpen, was verhuisd naar het buitenland en zo kwam ik bij dr. Van der Vis in Hilversum terecht. Hij constateerde dat er sprake was van artrose aan de eerder aangedane knie. Door het vele hardlopen was het kniegewricht versleten. Dat was een pijnlijke boodschap maar ik kon me eroverheen zetten. Dr. Van der Vis stelde voor om het kniegewricht te vervangen door een totale knieprothese.

Ook al was het begin pittig, het is meer dan goed gekomen

Ik ben voor de operatie naar de kliniek in Amsterdam gegaan. Ik dacht: ik ben over een uurtje weer terug. Maar dat viel tegen. Terwijl ik om me heen allemaal mensen zag die na de operatie zo uit bed stapten, kon ik niets. Ik heb veel pijn gehad en kon pas de volgende dag naar huis. Iedereen zei: je moet er vertrouwen in hebben, het komt goed. En dat was ook zo. Ik kwam traag op gang, maar ik heb goed gerevalideerd en uiteindelijk zie je niets meer aan me. Ik denk dat ik nu beter loop dan menig ander. Hardlopen doe ik niet meer. Maar ik ben nu fanatiek aan het golfen en wandel makkelijk tien, twaalf kilometer.   

Het hele traject heeft een diepe impact op me gehad. Ik heb het volkomen onderschat. Dat ik zoveel pijn had, daar kon niemand iets aan doen. Maar ik had het volste vertrouwen in dr. Van der Vis. . Achteraf is het zeker de moeite waard geweest. Als ik nu in mijn omgeving hoor dat mensen tegen een knieprothese aan hikken, zeg ik: stel het niet uit. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt. Ik kan nu weer volop leuke dingen doen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05 Plan een intake