Ervaring
De artrose en De Quervain van mevrouw Melaard

De artrose en De Quervain van mevrouw Melaard

“Ik zou geen andere artsen willen.”

Mevr. Melaard (65): “Ik kan niet eens meer tellen hoe vaak ik ben geopereerd. Ik heb de ziekte van Sjögren, een chronische aandoening die pezen en gewrichten aantast. Daarnaast heb ik artrose, De Quervain en neuropathie. Maar ja, je moet gewoon door want je wilt toch je kleinkinderen op zien groeien.

Bij Xpert Clinics kennen ze me inmiddels allemaal. Het personeel is er fantastisch, dat is zo fijn. Voor mijn handen ging ik vroeger naar handchirurg dr. Sebastiaan Souer en tegenwoordig naar drs. Kennard Harmsen, voor heupen en schouders naar orthopedisch chirurg dr. Harm van der Vis. Met hen had ik vanaf de eerste dag een klik. We kennen elkaar door en door, hebben gewoon via de mail contact en noemen elkaar bij de voornaam. Nee, ze hoeven mij echt geen andere dokter te geven.

Minder hechtingen, minder littekenweefsel

Tijdens de laatste operatie heeft dr. Harmsen de zenuwen in mijn rechterhand verborgen onder mijn huid. Die lagen door Quervain te veel aan de oppervlakte. Links was dat ook al gebeurd, maar deze keer heeft hij de zenuwen onder de huid door in de spier gelegd. Daardoor heb ik nu minder hechtingen en minder littekenweefsel en herstel ik dus sneller. Ook heb ik in mijn wijsvinger een nieuw gewrichtje gekregen, dat was door artrose helemaal versleten. Ik ben al zo vaak geopereerd, ik ken het inmiddels wel. Mijn eigen fysiotherapeut is ook handtherapeut, dus ik hoef voor de therapie niet steeds naar de kliniek toe. Dat is handig. Zelf doe ik ook oefeningen thuis. Ik kan mijn vinger nooit meer dan 60 graden buigen maar de pijn is weg, dat is het belangrijkste.

Nachtje in een hotel

Binnenkort word ik weer geopereerd, deze keer door dr. Van der Vis. Hij heeft me al een nieuwe schouder gegeven en nu krijg ik weer een nieuwe heup. Ik moet ervoor naar Amsterdam, maar we nemen de dag ervoor gewoon een hotel in de buurt. Drie minuten lopen en dan sta je in de kliniek. Ik heb dat er graag voor over, want ik zou geen andere artsen willen. Mijn man was bij een andere arts, die heb ik ook naar Harmsen gestuurd. Zelfs mijn dochter loopt bij dr. Van der Vis, die wil ook niks anders meer.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak