Aandoeningen

Open MRI

Bij claustrofobie en obesitas

Een onderzoek in de gesloten tunnel van een reguliere MRI kan voor sommige mensen erg benauwend zijn. Als u liever niet in de gesloten tunnel van een normale MRI ligt, biedt onze open MRI in Amersfoort uitkomst. Hieronder ligt u namelijk tussen twee horizontale schijven, die zich onder en boven u bevinden.

De ruimte om u heen is grotendeels open, waardoor de kans groot is dat u zich niet opgesloten voelt. Dit maakt het onderzoek comfortabeler, maar gaat niet ten koste van de kwaliteit van de onderzoeksresultaten.

De open MRI is hierdoor uitermate geschikt voor mensen met claustrofobie of die in verband met obesitas niet van een normale MRI gebruik kunnen maken. U kunt uw verwijzend arts vragen om bij claustrofobie dit expliciet te vermelden op de verwijsbrief.

Let op: onze open MRI is geschikt voor patiënten van maximaal 170 kilogram met maximaal 41 cm buikhoogte. De scanner is niet volledig open. U ligt niet in een tunnel, maar tussen twee horizontale schijven, die zich onder en boven u bevinden. De ruimte om u heen is grotendeels open, waardoor de kans groter is dat u zich niet opgesloten voelt.

Indien u gebruikt wenst te maken van onze mogelijkheden tot een Open MRI, laat dit dan aan ons weten via 088 778 52 05


Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Open MRI

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak