Waarom een MRI-scan?

Voor het stellen van een diagnose wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een MRI-scan. MRI (Magnetic Resonance Imaging) staat bekend als een zeer veilige onderzoekstechniek. MRI wordt al jarenlang toegepast: miljoenen mensen hebben wereldwijd een MRI-onderzoek ondergaan. Bij dit onderzoek worden met behulp van een sterk magneetveld en radiogolven signalen in het lichaam opgewekt. Deze signalen worden door een antenne opgevangen en doorgegeven aan een computer, die ze omzet in beelden (soort dwarsdoorsneden) van het lichaam. Het MRI-onderzoek is pijnloos en veilig, er is geen enkele negatieve bijwerking bekend.

Over het MRI-onderzoek bij Xpert Clinics Orthopedie

U kunt bij Xpert Clinics Orthopedie binnen enkele dagen een MRI-scan laten maken in:

In Amersfoort beschikken wij over een open MRI voor claustrofobische patiënten en patiënten met overgewicht. U kunt bij ons zowel terecht voor een los MRI-onderzoek, als een MRI-onderzoek in combinatie met een consult bij de orthopedisch chirurg.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing van uw huisarts

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Plan een intakeBellen

Consultafspraak met arts

De afspraak

Bij het maken van de afspraak ontvangt u een vragenformulier om in te vullen in verband met de geldende veiligheidsvoorschriften. Wij verzoeken u dit formulier mee te brengen op de dag van het onderzoek. U meldt zich bij de balie en kunt plaatsnemen in de wachtkamer.

De MRIlaborant, die u gedurende het onderzoek begeleidt, haalt u op en neemt de vragenlijst in ontvangst. Eventuele vragen m.b.t. het onderzoek kunt u aan hem of haar stellen.

Behandeling & Nazorg

Behandeling

Het maken van een MRI-scan duurt tussen de 20 en 45 minuten. Xpert Clinics Orthopedie heeft eigen radiologen in dienst, waardoor we de MRI-scans snel en goed kunnen beoordelen. Bij Xpert Clinics Orthopedie maken wij enkel MRI-scans van gewrichten, rug en hoofd(hersenen).

Na beoordeling van een radioloog wordt het verslag van het MRI-onderzoek binnen een week verzonden naar de aanvragende arts of medisch specialist, die de uitslag met u zal bespreken. De verwijzende arts moet een verwijzingsformulier voor een MRI-onderzoek invullen. Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak