Nekpijn

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Nekpijn kan zich uiten als pijn en/of stijfheid  van de nek waarbij u beperkt kan worden in dagelijkse activiteiten. Klachten van de nek kunnen gepaard gaan met uitstraling naar de schouders of armen. Soms treedt nekpijn op in combinatie met hoofdpijn. De pijn aan de nek kan optreden na bijvoorbeeld een ongeluk of val of zonder duidelijke oorzaak.

Symptomen van nekpijn

Pijn in de nek is te herkennen aan de volgende symptomen:

  • Pijn en stijfheid van de nek
  • Uitstraling naar de schouders en armen. De uitstraling naar de armen kan gepaard gaan met tintelingen of kramp.
  • Toename van nekpijn bij statische houdingen (bijvoorbeeld bij lang zitten) en neemt juist af bij (rustig) bewegen.

Oorzaken

Bij nekpijn is in bijna 90% van de gevallen geen specifieke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar, ondanks dat kunnen veel mensen langdurig pijn ervaren. Als nekklachten blijven aanhouden, dan spelen vaak meerdere factoren een rol. Dit kan te maken hebben met onder andere:

  • Verandering in beweegpatronen (door pijn bewegen met een stijve nek)
  • Leefstijl (denk aan langdurig zittend werk)
  • Factoren die stress verhogend werken (bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden die onlangs veranderd zijn)
  • Begrip over uw nekklachten (weten hoe u om moet gaan/moet bewegen met nekpijn)
  • nekpijn pijn nek

Diagnose en behandeling

Aan de hand van uw verhaal over uw klachten, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende röntgenfoto’s of MRI-scan wordt de diagnose gesteld en krijgt u een behandelvoorstel. Gaat uw nekpijn niet over? Bij Xpert Clinics Orthopedie kunt u terecht voor diagnose en behandelingen van uw nekklachten. In een halve dag wordt u door verschillende specialisten (manueel therapeut, radioloog en orthopedisch chirurg) onderzocht en vervolgens krijgt u direct in een uitgebreid gesprek de diagnose met behandelopties. Voor dat Multidisciplinair Spreekuur  gespecialiseerd op behandeling van klachten aan de nek, heeft u een verwijzing van uw huisarts. Zonder verwijzing kunt u wel terecht bij gespecialiseerde manueel therapeuten.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak