Het belang van bewegen bij knieartrose

Het belang van bewegen bij knieartrose

Een van de meest voorkomende knieklachten is slijtage van het kniegewricht, oftewel knieartrose. Bij een versleten knie raakt het kraakbeen in uw knie beschadigd of zelfs langzaam verdwenen. De knie wordt hierbij snel stijf en pijnlijk en het wordt steeds lastiger om hem te buigen of strekken, wat u erg kan belemmeren tijdens uw dagelijkse bezigheden. Artrose kan ontstaan én versneld worden door leeftijd, overbelasting of eerder knieletsel.

Verschillende behandelmogelijkheden van knieartrose

Het is normaal dat u goede dagen hebt met weinig klachten, maar ook slechte dagen met veel klachten. Xpert Clinics Orthopedie biedt diverse behandelingen voor knieartrose, afhankelijk van uw specifieke situatie. Er wordt niet ‘zomaar’ gekozen voor een knieprothese. Vaak gaat hier een intensief traject aan vooraf met niet-operatieve behandelingen zoals fysiotherapie, pijnstilling, injecties en het aanpassen van het activiteitenniveau. Bij een versleten kniegewricht kunnen we dit vervangen door een nieuwe kunstknie, oftewel een totale knieprothese. Soms is dit echter niet nodig en is een halve knieprothese een goed alternatief. Wanneer een prothese nog een stap te ver is, kiezen we vaak voor een standscorrectie van het boven- of onderbeen.

Blijf in beweging

Iets wat niet meteen in u op zal komen wanneer u pijn heeft, is in beweging blijven. Toch is het heel belangrijk om dit te blijven doen. Het zorgt ervoor dat het kniegewricht soepel blijft, dat de spieren actief blijven en de pijn verminderd wordt. Ook het versterken van de spieren rondom uw knie kan de pijn doen verminderen. Wanneer u de diagnose van knieartrose heeft gekregen, betekent dit dus niet dat u alleen nog thuis in de stoel moet gaan zitten. U kunt juist zelf aan de slag om de klachten te verminderen. Beweeg gedoseerd en luister hierbij goed naar uw lichaam. Kies bewust voor bewegen in plaats van belasten, bijvoorbeeld voor fietsen in plaats van lopen.

GezondOud

Om u te helpen met blijven bewegen, werken wij samen met GezondOud. GezondOud is een buiten- en online beweegprogramma wat zich volledig gespecialiseerd heeft in de 60-plus doelgroep. Vijf jaar geleden is GezondOud begonnen in Noord-Holland en ondertussen wordt er gesport op 70 verschillende locaties in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Naast aandacht voor vitaliteit besteden ze ook veel aandacht aan gezelligheid en het samenzijn. Er wordt gesport in groepen van max. 16 deelnemers, op de mooiste plekken in de natuur. De groepen worden begeleid door deskundige trainers die precies weten wat de doelgroep nodig heeft. Aan de activiteiten kunnen deelnemers vrijblijvend deelnemen. Denk aan museumbezoekjes, boottochten, wandelingen en fietstochten, maar ook verschillende reizen die door het jaar heen worden aangeboden. Er hangt een positieve en ongedwongen sfeer waarbinnen iedere deelnemer zichzelf kan zijn en op zijn of haar eigen niveau deel kan nemen aan de trainingen.

Het onlineprogramma biedt voor ieder wat wils. Alle trainingen zijn opgenomen in de buitenlucht en duren ongeveer 30 minuten. Naast een volledig jaarprogramma kunt u ook kiezen voor losse pakketten waaronder het artrose-pakket of het beter slapen pakket.

De ervaring van Marian met Xpert Clinics en GezondOud

Marian Iping had al lange tijd last van slijtage in haar kniegewricht, maar door regelmatig te bewegen bleef ze soepel. Onlangs heeft ze een halve knieprothese gekregen bij  Xpert Clinics. Na een traject van bijna 10 jaar waarin verschillende dingen zijn geprobeerd was deze ingreep voor haar nu de beste optie. Zij sport al jaren bij GezondOud en hoopt dit ook nog heel lang te kunnen blijven doen. Lees en bekijk hier haar ervaring.
 

Profiteer nu van de speciale kortingsactie

Ga aan de slag met het artrose-pakket en betaal nu geen €9,95 maar €7,95. Vul hiervoor de vouchercode Xperts01 in. Hieronder laten we u zien hoe dat moet.

Stap 1: meld u aan
Stap 2: Kies het artrose pakket
Stap 3: Selecteer de eenmalige betaling van 9,95
Stap 4: Druk op voer voucher- of giftcardcode in
Stap 5: Gebruik de code: Xperts01 en klik op verzilver
Stap 6: Rond de IDeal betaling af

Lees meer over het artrose-pakket.

Sport u liever met een gezellige groep in een mooi natuurgebied bij u in de buurt? Dat kan natuurlijk ook. Aanmelden voor een proefles doet u via https://gezondoud.nl/proefles/. Speciaal voor patiënten van Xpert Clinics bieden ze de eerste maand sporten t.w.v. € 39,50 gratis aan.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak