3 type knieklachten en de best mogelijke oplossingen

3 type knieklachten en de best mogelijke oplossingen

3 type knieklachten en de best mogelijke oplossingen

Met knieklachten is het dagelijks leven opeens een stuk vervelender. De eenvoudigste dingen zoals lopen, fietsen of gewoon staan kunnen hinderlijk en zeer pijnlijk zijn. De knie is de onmisbare schakel tussen uw boven- en onderbeen. Het is daarom belangrijk dat ontstekingen, slijtage of klachten aan kruisband of meniscus snel en vakkundig behandeld worden. Wij helpen u daarom graag met een persoonlijk behandelplan. Want elke knie, en elke klacht is anders.

Slijtage aan de knie

Een van de meest voorkomende knieklachten is slijtage van het kniegewricht, oftewel artrose. De knie wordt hierbij snel stijf en pijnlijk en het wordt steeds lastiger om hem te buigen of strekken. Artrose kan ontstaan én versneld worden door leeftijd, overbelasting of eerder knieletsel. Wij bieden diverse behandelingen, afhankelijk van uw specifieke situatie. Bij een versleten kniegewricht kunnen we dit vervangen door een nieuwe kunstknie, oftewel een totale knieprothese. Soms is dit echter niet nodig. Dan is een halve knieprothese een goed alternatief. Indien een prothese nog een stap te ver is, kiezen we vaak voor een standscorrectie van het boven- of onderbeen.

Blessures

Een knieblessure ontstaat vaak tijdens het sporten. Vaak gaat het om een verdraaiing of kneuzing aan de knie. Om deze knieklachten te voorkomen en te herstellen is fysiotherapie van groot belang. In sommige gevallen is een operatie nodig. Bij een scheur in de meniscus kunnen wij vakkundig helpen door hechting of verwijderen (van een deel) van de meniscus. Bij kruisbandletsel is een voorste kruisbandreconstructie een oplossing die we vaak adviseren.

Lokale beschadiging aan het kraakbeen

Vaak is de oorzaak van een lokale beschadiging van het kraakbeen van het kniegewricht onduidelijk. Deze knieklachten ontstaan door letsel of bijvoorbeeld door slechte doorbloeding. Oplossingen hiervoor zijn een microfractuur-procedure, het transplanteren van een bot-kraakbeen-plug (OATS plastiek) of het plaatsen van een hemicap, afhankelijk van de ernst van de beschadiging. Samen met u kijken we naar de beste oplossing.

Afspraak maken

Uw klacht kunnen verergeren als u niet op tijd met een behandeling start. Blijf daarom niet onnodig lang rondlopen met pijnlijke knieklachten. Maak met uw verwijzing eenvoudig een afspraak voor een consult bij één van onze orthopedisch chirurgen. We helpen u graag door het gehele behandelproces heen. 

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak