Ervaring
De artrose van mevr. Thijssen

De artrose van mevr. Thijssen

“De pijn beheerst nu niet meer mijn dagelijks functioneren.”

Lopen, zitten, liggen, het deed allemaal pijn

Mevr. Thijssen (49): “Jaren geleden kreeg ik pijnklachten in mijn lies en rug. Lopen, zitten, liggen, het deed allemaal pijn. Ik kon ook niet meer sporten, dat was heel beperkend. Het heeft jaren geduurd voordat duidelijk werd wat er aan de hand was. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een orthopedisch chirurg die vermoedde dat mijn klachten werden veroorzaakt door een scheur in het labrum. De oorzaak was niet duidelijk, vermoedelijk past de kop van mijn heupbot niet goed in de heupkom. Het botst voortdurend waardoor het labrum, dat als stootkussentje fungeert, stuk gaat. Die chirurg verwees me toen naar dr. Daniel Haverkamp in het Slotervaart ziekenhuis. Hij zou me door middel van een heuparthroscopie kunnen helpen, een ingreep die toen nog bijna niemand in Nederland deed.

Hij is een snelle denker en ik begrijp hem

Dr. Haverkamp heeft de scheur destijds gehecht en de kop van het heupbot bijgewerkt in de hoop dat de klachten niet terug zouden komen. Dat heeft prima gewerkt, maar een poosje geleden kreeg ik opnieuw pijn. Daarom ben ik teruggegaan naar dr. Haverkamp. Het contact verliep de eerste keer al prettig. Hij is een snelle denker en ik begrijp hem. Hij heeft dezelfde ingreep nogmaals gedaan maar hij zag dat er inmiddels meer artrose was. Hij heeft het labrum weggehaald en behalve de kop ook de kom bijgewerkt en wat kraakbeen gladgemaakt.

Een week later kon ik al op spreekuur komen

Wat mij opviel was dat het in de kliniek allemaal razendsnel gaat. Voor je in een ziekenhuis terecht kunt, ben je zo een half jaar verder. Nu was het een kwestie van bellen, een afspraak maken en een week later kon ik al op spreekuur komen. De operatie kon zelfs sneller gepland worden dan ik het op mijn werk kon regelen!

De pijn beheerst nu niet meer mijn dagelijks functioneren

Na die eerste ingreep, zeven jaar geleden, duurde het herstel lang. Ik was toen maandenlang bezig met revalideren. Deze keer kon ik na twee weken al zonder krukken lopen. Na twee maanden kon ik een stukje met de hond wandelen en inmiddels zijn we vier maanden verder en kan ik met de hond naar het bos. Hardlopen heb ik nog niet gedaan, ik denk dat het ook niet verstandig is om dat te doen als je artrose hebt, maar paardrijden en fietsen lukt prima. De pijn is nog niet helemaal weg, ik weet ook niet of je dat mag verwachten. Maar het beheerst nu niet meer mijn dagelijks functioneren.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak