Ervaring
Huisarts Michiel van den Berg verwijst zijn patiënten naar Xpert Clinics

Huisarts Michiel van den Berg verwijst zijn patiënten naar Xpert Clinics

“Mijn patiënten zijn tevreden over de eerlijke en goede communicatie.”

De fysiotherapeuten van Xpert Clinics zien met regelmaat patiënten van huisarts Michiel van den Berg van Huisartsenpraktijk Van den Berg-Kerschoten in Apeldoorn. “We hebben een goede klik met de fysiotherapeuten daar en we zitten inhoudelijk op één lijn. Ik sta echt achter hun werkwijze.”

Snel overleg
Het directe contact en de korte lijnen ervaart huisarts Van den Berg als prettig: “Als het herstel volgens plan verloopt, ontvangen we gewoon een ontslagbericht bij het einde van het behandeltraject. Maar bij moeilijke gevallen weten we elkaar goed te vinden. Als de therapie vastloopt, om welke reden dan ook, kunnen ze mij bereiken via Siilo, een beveiligde berichtenapp voor zorgprofessionals. Daarmee is snel overleg mogelijk.”

Logische keuze
Apeldoorn telt meerdere praktijken voor fysiotherapie. Wanneer verwijst huisarts Van den Berg patiënten specifiek naar Xpert Clinics? “Ik heb een lijstje met voorkeurspraktijken maar ik kies voor Xpert Clinics als patiënten een sportgerichte of herstelgerichte zorgvraag hebben. Ook voor mensen bij wie je verwacht dat er orthopedie aan te pas moet komen of mensen die al bij een orthopeed onder behandeling zijn is Xpert Clinics voor mij de logische keuze.”

MRI-scanner
Xpert Clinics Apeldoorn beschikt over een permanente MRI-scanner, waarmee binnen enkele dagen een scan gemaakt kan worden voor het stellen van een diagnose. In Amersfoort staat bovendien een open MRI voor claustrofobische patiënten en patiënten met overgewicht. “Het doen van vervolgonderzoeken loopt heel snel en gesmeerd. Dat is voor mij soms ook een reden om naar Xpert Clinics te verwijzen.”

Eerlijke communicatie
Bij navraag blijken de patiënten van Van den Berg allemaal heel tevreden te zijn over hun behandeling bij Xpert Clinics. “Ze stellen het op prijs dat er heel eerlijk en goed gecommuniceerd wordt. Als het herstel stagneert, wordt daar gewoon in alle eerlijkheid mee omgegaan. Goede informatie zorgt voor een belangrijk deel voor tevredenheid. Daarnaast is de snelle toegang ook bepalend. Niet zozeer voor fysiotherapie maar wel voor orthopedie.”

Topsporters
Ook voor sporters is die snelle toegang beslist een voordeel, meent huisarts Van den Berg. “Daarbij worden ze gezien door goed opgeleide mensen die zelf topsporters zijn of zijn geweest. Het is aantrekkelijk voor mensen als ze weten dat de voormalige fysiotherapeuten van Vitesse (Han van den Berg, Linda Kolkman) er rondlopen, of dat ze behandeld worden door een fysiotherapeut die ook bij TOP Oss en het nationale voetbalteam van Afghanistan gewerkt heeft (Jeffrey Rutten).”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak