Ervaring
De scheefstand van de grote teen van Els van der Star

De scheefstand van de grote teen van Els van der Star

"Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen na zo'n 20 jaar gekwakkel."

Gister geopereerd

Els van der Star: "Ik ben gisteren geopereerd door dr. Daniel Haverkamp van Xpert Clinics orthopedie. Mijn zorgverzekeraar heeft een contract met deze kliniek en ik kon al heel snel terecht en eigenlijk ging alles daarna ook heel voorspoedig. Ik ben heel prettig geholpen door iedereen, ik voelde me meer een gast dan een patiënt. 

Volledige narcose

De behandeling van de scheefstand aan mijn grote teen was onder volledige narcose. Dat vond ik heel prettig, hierdoor was ik ook niet zenuwachtig want je bent er gewoon niet bij. De behandeling ging voorspoedig. In de uitslaapkamer kreeg ik iets morfine-achtigs wat zo'n zes uur zou werken. Ik verwachtte dus dat de pijn wel weer zou terugkomen (ik heb vaak pijnverhalen gehoord) maar ik heb tot nu toe helemaal geen pijn gehad. Ik ben er echt verbaasd over. Het kan nog steeds komen werd verteld maar laten we hopen dat het meevalt.

20 jaar gekwakkel

Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen na zo'n 20 jaar gekwakkel met lapmiddelen zoals zolen, teenspreider en soort kussentje voor de bult.
Mijn toenmalige huisarts vond het nodig om een operatie zo lang mogelijk uit te stellen. Mijn zus had op dezelfde plek ook vaak een ontsteking en is 18 jaar geleden al geopereerd en al die tijd al pijnvrij. Ik ben er nu ook wel achter dat ik dit veel eerder had moeten doen want op het laatst was de pijn niet meer te hebben. Niet alleen met lopen maar ook in rust was het heftig. De meeste pijn zat trouwens in de tweede teen omdat deze bekneld zat. De grote bult voelde ik vooral als ik kleine hakjes droeg of bij stugge schoenen.

Meegevallen

Al met al is het me allemaal erg meegevallen en hopelijk blijft dit zo. 
Ik wens iedereen die nog een beslissing moet nemen veel succes en de mensen die al geopereerd zijn een voorspoedig herstel."

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak