Ervaring
De knieprotheses van mevrouw Kool

De knieprotheses van mevrouw Kool

"Heel plezierig als een arts de dingen niet mooier voorstelt dan ze zijn."

Mevr. Kool (74): “’Nee mevrouw, u bent echt nog te jong voor een knieprothese,’ zei de arts in het ziekenhuis. Terwijl ik toen al tegen de 70 liep en behoorlijk wat pijnklachten door die versleten knieën had. Zo’n arts heeft geen idee hoe vervelend dat is. Pijn is zo vermoeiend. Overdag kun je je ding niet doen en ’s nachts lig je wakker van de pijn. Hij gooide er nog maar wat therapie tegenaan en dat was ik op een gegeven moment zo zat. Ik kende iemand die al bij Xpert Clinics (destijds Annatommie mc) was geopereerd en die was heel enthousiast. Ik ben toen reviews gaan lezen van andere mensen en die waren overwegend tevreden. Zodoende durfde ik dat wel aan.”

Snel aan de beurt
“De eerste keer in de kliniek zei de dokter meteen: als ik naar uw foto’s kijk wil ik u graag opereren, maar omdat we elkaar nog helemaal niet kennen kunnen we ook eerst een injectie doen. Dat is goed gegaan, ik ben daarna een jaar klachtenvrij geweest. Maar toen kwam toch echt het moment dat een operatie nodig was. Dat kon buitengewoon snel: beide keren kwam er een plekje vrij en was ik heel snel aan de beurt, dat was heerlijk! Ik ben binnen een jaar twee keer geopereerd: vorig jaar mei in Amstelveen aan mijn linkerknie en afgelopen maart in Utrecht aan mijn rechterknie. Drs. Maurice Anderson heeft me twee volledige knieprotheses gegeven.”

Geen pijn meer
“De operatie is beide keren heel goed gegaan. Je weet natuurlijk dat het pijnlijk is, dat je spieren pijn doen, dat je stijf bent en moeilijk loopt, maar het is beide keren absoluut niet tegengevallen. De laatste operatie is twee maanden geleden en ik heb nu helemaal geen pijn meer, dat is fantastisch. Ik kan wel weer een half uur lopen en ook de dagelijkse dingen in huis, zoals opstaan uit een stoel, gaan weer prima. En ik slaap nu beter, want ik word niet meer wakker van de pijn.”

De arts was open en eerlijk
“Ik heb alleen maar prettige ervaringen met dokter Anderson. Hij is vriendelijk maar ook heel duidelijk. Bij de tweede operatie waarschuwde hij me: je bent nu waarschijnlijk weer vergeten hoe het was, maar zo’n operatie is vervelend en pijnlijk en het valt niet mee, dus hou daar rekening mee. Het is heel plezierig als een arts dat eerlijk zegt en de dingen niet mooier voorstelt dan ze zijn. Je krijgt geen nieuwe knie, je krijgt een prothese en dat is anders. Dat hij daar open over is, vind ik heel prettig.”

Fijn dat je ontzorgd wordt
“Ook fijn is dat de lijntjes zo ontzettend kort zijn. Je hoeft nooit lang te wachten en als je vragen hebt wordt dat gelijk opgepakt. Voor de operatie moest ik allerlei soorten medicatie regelen en met onze eigen apotheek loopt dat niet altijd heel soepel. De assistente bood meteen aan om contact op te nemen met de apotheek. Toen ik later voor de zekerheid zelf nog even belde met de apotheek, was er al contact geweest. Ze vonden dat de kliniek alles heel accuraat had geregeld. Heel plezierig dat je op die manier zo ontzorgd wordt! Ik ben een tevreden klant en kan iedereen aanraden die een knieoperatie moet ondergaan om het hier te doen.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak