Ervaring
De knieprothese van dhr. Jongerden

De knieprothese van dhr. Jongerden

“Dr. Muller doet wat hij belooft, dat is heel belangrijk.”

Mijn knie was helemaal versleten

Dhr. Jongerden (65): “Ik ben op 10 januari geopereerd door dr. Bart Muller. Hij heeft een totale knieprothese uitgevoerd. Dat was eigenlijk al jaren nodig, maar ik had steeds uitgesteld. Ik had weinig pijn, maar mijn knie was helemaal versleten. Ik kon moeilijk lopen vanwege het zwikken en mijn knie werd ook steeds zwaar en dik. De fysiotherapeut kende dr. Muller en zei: zal ik je doorsturen? Ik heb de kliniek in Amsterdam gebeld en kon meteen komen.

Ik kon snel geholpen worden

Dr. Muller is een uiterst vriendelijke man met een heel gewillig oor. Er zijn foto’s gemaakt en ik kreeg meteen een goede diagnose. Ik had een totale knieprothese nodig en dat kon niet langer wachten. Dus kreeg ik de vraag: zeg maar wanneer? Dat verraste me; in het streekziekenhuis zou ik lang moeten wachten, maar hier kon ik al heel snel geholpen worden. Ik wilde het graag over het jaar heen tillen, dus toen hebben we 10 januari geprikt.

Wakker worden met een nieuwe knie

De ochtend van de operatie heb ik me gemeld. Als je binnenkomt lijkt het wel een vijfsterrenhotel, zo netjes en zo mooi. Aan de receptie werd ik heel aardig ontvangen en boven lag al een kaartje klaar met de controleafspraken. Ik kreeg een armbandje om en een plaatselijke verdoving. Ik had niet eens tijd om na te denken, het ging allemaal supersnel, dat was heel fijn. Ik ben lopend naar de ok gegaan en zelf op de operatietafel gaan liggen. Tweeënhalf uur later werd ik wakker met een nieuwe knie. Dr. Muller stond ’s middags alweer aan mijn bed. Hij liet foto’s zien van mijn knieprothese. Het was heel fijn om alles te kunnen zien. Hij heeft uitgelegd wat hij had gedaan, het is een hele kundige man. Ik stond ervan te kijken hoe netjes hij het had gedaan. Ik heb hem wel tien keer bedankt.

Dr. Muller doet wat hij belooft

Je mag die nieuwe knie meteen 50% belasten, dus ik ging lopend de kliniek uit. Je kunt het bijna niet geloven maar wat de artsen zeggen is waar: die knie is nu sterker dan ooit.

Het is nu vijf weken geleden en het herstel gaat met horten en stoten. Mijn knie is nog wat pijnlijk en dik en ik loop nog met krukken maar dat weet je van tevoren. Dr. Muller doet wat hij belooft, dat is heel belangrijk. Hij heeft me gewaarschuwd voor napijn en dat klopt helemaal. Gelukkig helpen de pijnstillers goed.

Ik ga twee keer per week naar de fysiotherapeut. De eerste weken bij mij thuis, nu ga ik al op de fiets. Ik was altijd al een fietser en ik ben zo blij dat ik dat weer kan. Achteraf is het me meegevallen. Dr. Muller is echt een vakman tot en met. Hij is oprecht geïnteresseerd en benieuwd naar hoe het herstel verloopt. Ik ben uitermate tevreden over hem en kan hem aan eenieder aanbevelen.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak