Ervaring
De knieprothese van dhr. Hoogeveen

De knieprothese van dhr. Hoogeveen

“Ik had direct een prettig contact met drs. Hoornenborg.”

Er was maar één oplossing: een nieuwe knie

Dhr. Hoogeveen: “Al heel veel jaren is mijn knie een probleem. Tien jaar terug heb ik een meniscusoperatie gehad die niet helemaal goed is uitgepakt. Daarna kreeg ik een injectie met corticosteroïden. Dat hielp goed, maar in de loop der jaren begon het wel weer pijnlijk te worden. Er werd vastgesteld dat het artrose is en dat gaat niet meer over. Er blijft dan maar één oplossing over: naar de orthopeed voor een nieuwe knie. Aan dat besluit wilde ik niet aan toegeven, ik hoorde dat het soms slecht uit kan pakken. Ook al was het pijnlijk, ik kon nog veel dingen doen. En het was maar afwachten wat ik met een nieuwe knie nog zou kunnen. De pijn werd wel steeds erger, je went eraan maar wandelen op slechtere ondergronden was steeds lastiger. Toen de lockdown in verband met Covid kwam, ging het tennissen niet meer door en kon ik veel dingen niet meer doen. Toen dacht ik: misschien is dit een geschikte periode om toch iets aan die knie te laten doen.

Er kon snel een afspraak voor een operatie gepland worden

De huisarts had al aangegeven: als je zover bent, dan regel ik een verwijzing. Drs. Daniel Hoornenborg zit hier schuin tegenover, dus daar heb ik een afspraak gemaakt. We hadden direct een prettig contact. Hoornenborg benaderde mij zakelijk en was heel duidelijk. Er werden foto’s gemaakt en ik bleek een hele knieprothese nodig te hebben. Er kon snel een afspraak voor een operatie gepland worden. Ik was verbaasd dat de ontvangst in de kliniek zo prettig was. Iedereen is meelevend en respectvol, er hangt een fijne sfeer. In het medische circuit ben je overgeleverd aan allerlei regels en vaak duurt het lang of worden afspraken gecanceld. Dat ging hier heel anders. Tot en met de operatie en de nazorg, alles is goed geregeld.

De pijn is verdwenen

Ik ben nog aan het revalideren, ik ben nu acht weken onderweg en loop nog bij fysiotherapie. Het heeft nog even tijd nodig, maar het voelt al goed. De pijn is verdwenen, dat viel me een paar weken geleden al op: ik had geen pijn meer bij het wandelen. De pijn na de operatie viel heel erg mee, ik ben eigenlijk wat te snel gestopt met de naproxen. Op het doosje stond ‘indien nodig’ en ik neem het liefst zo weinig mogelijk. Maar van Hoornenborg moest ik het wel nog 14 dagen gebruiken.

Volgens de fysiotherapeut lig ik voor op schema. Ik kijk ernaar uit om weer te kunnen tennissen, dat duurt nog eventjes. Maar we fietsen alweer en wandelen ook veel. Lopen moest ik trouwens opnieuw moeten leren, omdat ik nu weer rechte benen heb. De fysiotherapeut is daar speciaal mee bezig geweest. Daar sta je van tevoren niet bij stil.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak