Ervaring
De heupprothese van mevr. Heesbeen

De heupprothese van mevr. Heesbeen

“Met mijn nieuwe heup voel ik me weer zoals vroeger.”

Slijtage van de heup

Mevr. Heesbeen (78): “Achteraf gezien heb ik veel te lang doorgelopen met klachten. Ik kon steeds moeilijker lopen en had pijn aan mijn heup, ook in rust. Maar met pijnstillers en fysiotherapie ging het wel. Ik maakte mezelf wijs dat slijtage van de heup bij de leeftijd hoorde en dat ik er maar mee moest leren leven. En ergens dacht ik ook: een nieuwe heup heeft een beperkte houdbaarheid, dus hoe langer ik het uitstel, hoe beter het is. Maar ik weet nu dat je die gedachte los moet laten. De materialen van nu zijn veel beter dan 25 jaar geleden. En het is geweldig dat de pijn weg is. Met mijn nieuwe heup voel ik me weer zoals vroeger.

Advies: een kunstheup

Ik ben uiteindelijk naar de huisarts gegaan omdat ik was gevallen doordat ik door een hond was aangevallen. De huisarts zei: ‘Ik denk dat het goed is dat je naar een orthopeed gaat. Je kunt hier naar de overkant gaan, dat zijn goeie jongens.’ Ik kreeg heel snel bericht dat ik langs kon komen voor een consult. Het eerste contact met drs. Daniel Hoornenborg was direct prettig. Hij stelde vast dat mijn klachten inderdaad van de linkerheup kwamen. De foto’s bevestigden zijn diagnose. Ik moest een kunstheup, daar was hij heel stellig in. Dat vond ik prettig, ik hoefde niet met hem te gaan onderhandelen over wat er moest gebeuren.

Snel geopereerd

Binnen zes weken werd ik geopereerd, heel fijn dat het zo snel kon. Al heel snel na de operatie was de pijn verdwenen, binnen twee weken ben ik volledig met de pijnstillers gestopt. We zijn nu zes weken verder en het gaat heel goed. Ik loop nog met een rollator en doe thuis mijn oefeningen. Daarnaast heb ik nog fysiotherapie. De fitheid neemt alleen maar toe en het is weer makkelijker om iets in het huishouden te doen. Ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar goed in te zetten op revalidatie. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik nu meer perspectief heb. Als je klachten hebt, doet dat mentaal iets met je: je vraagt je af hoe dit verder moet. Nu voel ik me weer goed en kan ik weer gewoon aan reisjes denken.

Vertrouwen in de arts

Ik ben heel tevreden over de hele gang van zaken. Het belangrijkste is de arts en zijn kundigheid, daar moet je vertrouwen in hebben. Mijn vertrouwen in dr. Hoornenborg is terecht gebleken. Ik kende deze kliniek niet, maar de sfeer was heel goed. Niet zo ziekenhuisachtig, meer alsof je een hotel binnenstapt. Daarnaast ben ik alleen maar aardige mensen tegengekomen. Dat is heel plezierig, dat mag ook best vermeld worden.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak