Ervaring
De halve knieprothese van mevrouw Geffen

De halve knieprothese van mevrouw Geffen

"Te jong voor een knieprothese? Drs. Hoornenborg vond van niet."

Ik moest steeds meer dingen opgeven vanwege de pijn

Mevr. Van Geffen: “Als je pas 52 bent, kom je in het ziekenhuis niet in aanmerking voor een knieprothese. Ik snap die afweging wel - zo’n prothese slijt en je kunt niet steeds een nieuwe plaatsen. Maar moet je dan maar wachten tot je invalideert en door de pijn niks meer kunt? Daar wilde ik niet op wachten.

In december 2019 ben ik gevallen met de fiets en is de binnenband van mijn knie gescheurd. Op de foto was te zien dat ik niet veel kraakbeen meer had aan de binnenkant van die knie. Het revalideren duurde heel lang en ik kreeg steeds meer pijn. Bij mijn eigen orthopeed in het ziekenhuis kwam ik niet veel verder. Hij wilde geen mri laten maken en gaf me een spuit die ik eigenlijk niet wilde. Ik was daardoor een paar maanden pijnvrij, maar daarna kwam de pijn natuurlijk terug. Ik kon niet meer met de hond lopen en moest steeds meer dingen opgeven vanwege de pijn. Mijn fysiotherapeut had goede ervaringen met Xpert Clinics en in overleg heb ik besloten om een second opinion aan te vragen.

Ik heb er heel erg tegenop gezien, maar het is me 100% meegevallen

In november 2020 kon ik terecht bij drs. Daniel Hoornenborg. Ik wilde gewoon een eerlijke diagnose en hij zei meteen: laten we eerst een mri maken. Dat is gebeurd en er zijn ook foto’s gemaakt. Daarop was duidelijk te zien dat er geen kraakbeen meer in mijn knie zat. Door al dat revalideren was ook het laatste restje kraakbeen heel snel versleten. Ook nu kwam mijn leeftijd ter sprake, maar dokter Hoornenborg zei: je leeft nu, je staat midden in maatschappij, je werkt en je hebt kinderen, dus vind ik dat je nu pijnloos moet kunnen lopen.

Hij maakte een plan om me te opereren: als de kruisband nog goed was zou hij een halve knieprothese plaatsen, anders een hele. Het is uiteindelijk een halve geworden. Het voordeel daarvan is dat ik sneller weer op de been was. Ik liep na twee dagen al zonder krukken door het huis. Ik heb er heel erg tegenop gezien, maar het is me 100% meegevallen.

Ik doe weer alles en zonder pijn

Het is geen simpele operatie en natuurlijk moet je even revalideren. Maar als ik zie hoeveel plezier ik ervan heb. Ik doe weer alles en zonder pijn. Ik ben echt ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Dokter Hoornenborg kan ik iedereen aanraden: hij is heel aardig en kundig, ik had binnen no time een diagnose. Bovendien is hij heel eerlijk; zoals hij zei dat het zou gaan, is het ook gegaan. Ik heb hem tijdens de laatste controle uit de grond van mijn hart bedankt.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak