Ervaring
De halve knieprothese van mevr. Krausz-Levelt

De halve knieprothese van mevr. Krausz-Levelt

"Dokter Hoornenborg krijgt van ons een 10."

Mevr. Krausz-Levelt (84): “Ik loop al vanaf 2017 met knieklachten. Het gesprek met de orthopeed in het vorige ziekenhuis was kort. Hij zei: ga elke dag maar een uur wandelen. Ik kreeg verder nauwelijks uitleg, dat vond ik niet zo prettig. Maar ik ben dus door blijven lopen tot januari van dit jaar, toen ging het echt niet meer. Na tien minuten lopen moest ik gaan zitten, ik had zoveel pijn.”
Dhr. Krausz: “Ik ben alle keren met mijn vrouw mee geweest. Ik ben gepensioneerd radioloog en praat dus vanuit een andere gezichtshoek: ik kijk naar de benadering, technisch gezien maar ook menselijk gezien. Technisch zal het in dat vorige ziekenhuis wel kloppen maar de menselijke benadering laat te wensen over. Ik vond het een heksenketel, een lopende band.
Na dit bezoek hadden we direct al het idee om een second opinion te vragen. Want mijn vrouw leed pijn en als je dan zo lang moet wachten… We hebben samen op internet gezocht en daar kwam Xpert Clinics voor ons gevoel als beste uit de bus. En dat is ook uitgekomen.”

Menselijke benadering
Mevr. Krausz-Levelt: “Eind april ben ik bij drs. Daniel Hoornenborg geweest. Meteen bij kennismaking had ik met hem een uitstekend persoonlijk contact en een attente benadering. Hij stelde meteen de diagnose vast en zou bekijken of een hele prothese nodig was, of dat een halve zou kunnen volstaan. Het is uiteindelijk een halve knieprothese geworden en daar ben ik heel blij mee want hierdoor is het gevoel in mijn knie niet verdwenen. Dokter Hoornenborg zei: na de operatie zult u geen pijn meer hebben. En dat is inderdaad zo.
Bij Xpert Clinics gaat alles snel en heel persoonlijk. De voorlichting is goed, er wordt efficiënt gewerkt en het zijn allemaal lieve mensen. Na de narcose kom je op de grote zaal waar mensen in bed zaten te eten en te kletsen, ik werd er helemaal wakker en blij van. Dat was een hele leuke benadering voor mij. Ik ben heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt.”

Geen pijn meer
Een week na de operatie ben ik begonnen met fysiotherapie. Dat ging behoorlijk pittig maar ik kwam iedere keer weer een stapje verder. Ik heb nu 2x per week fysio bij de groepspraktijk van mijn huisarts en ik merk nog steeds dat ik vooruitga. In het begin deed het nog pijn als ik me omdraaide in bed, dat is nu niet meer. Lopen gaat veel beter, ik heb zelfs de neiging om de stokken te laten liggen. Maar dat doe ik niet, want ze zijn wel nodig. Ik ben vooral enthousiast dat het echt geen pijn meer doet.

En dokter Hoornenborg krijgt een 10 van ons!”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak