Ervaring
De halve knieprothese van dhr. De Bueger

De halve knieprothese van dhr. De Bueger

“Ik wilde graag een ruggenprik en dat kon gelukkig.”

Ik kon heel snel terecht

Dhr. De Bueger (71): “Mijn huisarts heeft me vorig jaar al doorverwezen naar Xpert Clinics Orthopedie omdat ik pijn had aan mijn knie, vooral met traplopen. Drs. Daniel Hoornenborg constateerde dat ik aan een nieuwe knie toe was. Maar toen kwam corona, dus ik dacht: ik wacht het even af. In de zomer ben ik veel in mijn zomerhuisje en dat is gelijkvloers. Toen ging het wel. Maar dit najaar kreeg ik weer last en heb ik naar de kliniek gebeld. Er was plek in oktober, ik kon dus heel snel terecht. Ik dacht: fijn, dan ben ik er voor de feestdagen vanaf.

Operatie met ruggenprik

In het verleden heb ik een slechte ervaring gehad met narcose, daar ben ik heel benauwd van geweest. Ik wilde nu dus geen narcose maar een ruggenprik. En dat is ook gebeurd. De operatie is goed gegaan. Ik was gewoon wakker tijdens de ingreep maar ik schrik niet zo gauw hoor, dus daar had ik geen problemen mee. Dokter Hoornenborg heeft een halve knieprothese geplaatst. Een uur na de operatie zat ik al aan de koffie met een broodje erbij.

Naar het revalidatiehotel

Ik ben een nacht gebleven en daarna naar Villa Overbosch gegaan, een revalidatiehotel in Hilversum. Dat heeft Xpert Clinics voor me geregeld. Heel fijn, want ik ben alleen thuis en woon in een huis met twee trappen dus dat is moeilijk. Ik ben 17 dagen in het revalidatiehotel gebleven. De revalidatie ging erg goed. Ik kon daar buiten een rondje lopen met stokken, dat deed ik vijf of zes keer per dag. Na vier weken kon ik alweer zonder stokken lopen.

Zeer tevreden

Inmiddels is de operatie tien weken geleden en doe ik alles weer. Ik kan weer zwemmen en op de fiets boodschappen doen. Wel ga ik nog twee keer per week naar de fysio, want omdat ik lang een zere knie heb gehad loop ik nog een beetje afwijkend. Ik moet nu weer leren om ‘netter’ te lopen. In de ochtend is mijn knie soms nog wat stijf, dan doe ik wat oefeningen. Van de pijn ben ik gelukkig af. Al met al ben ik zeer tevreden.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak