Ervaring
De halve knieprothese van dhr. Bosma

De halve knieprothese van dhr. Bosma

“Volgens drs. Hoornenborg had ik aan een halve prothese genoeg.”

Ik kwam op de wachtlijst, het zou maanden duren

Dhr. Bosma: “Vorig jaar ben ik wat ongelukkig van de trap gegleden, ik stapte mis. Dat was de druppel. Het weekend daarvoor had ik hout uit het bos gehaald, zwaar werk dus. Ik had niet gedacht dat het zo’n last zou geven. De huisarts dacht dat de knie verzwikt was en stuurde me door naar de fysiotherapeut. Toen die een echo maakte, bleek er een ontsteking in mijn knie te zitten. Hij stuurde me vervolgens door naar de orthopeed in het ziekenhuis. Het duurde even voor ik daar terecht kon, maar in oktober werd uiteindelijk besloten dat ik een nieuwe knie moest. Ik kwam op de wachtlijst maar mede door corona zou het nog maanden gaan duren.

De zorg wordt 100% vergoed

Mijn zoon tipte mij: waarom ga je niet naar een privékliniek? Bij mijn huisarts zit een orthopeed in het gezondheidscentrum, maar toen ik informeerde bij Menzis bleek die maar 75% vergoed te worden. Menzis vroeg vervolgens of ik niet naar Xpert Clinics wilde, daar werd de zorg 100% vergoed. Op dinsdag heb ik gebeld en op vrijdag kon ik terecht bij drs. Daniel Hoornenborg. Dat was fantastisch! Ik voelde gelijk, dit klopt. Hoornenborg is iemand die in goed contact staat met mensen. Hij zei: ik weet niet of u wel een hele knie nodig heeft, misschien is een halve genoeg. Er moest een foto gemaakt worden en dat was een prachtmoment: drs. Hoornenborg trok een beschermende jas aan en maakte zelf de foto. Dat was een moment van efficiëntie. We hebben afgesproken dat hij een hele knieprothese klaar zou leggen en tijdens de operatie zou kijken wat mogelijk was.

Ik mocht de volgende dag al naar huis

Op 9 maart ben ik geopereerd. Het is inderdaad een halve knieprothese geworden. Tijdens de operatie vond ik de sfeer heel aangenaam. Je merkt dat het team ontzettend op elkaar ingespeeld is, het zijn deskundige mensen allemaal. Ik heb een ruggenprik en een blokverdoving gehad, dat was wel pittig. Maar het duurt hooguit 10 minuten en dan heb je er wat aan. Ik werd goed in de gaten gehouden, ook na de operatie.
De volgende ochtend kwam Daniel Hoornenborg langs op zaal, dat vond ik ook erg fijn. Hij keek even en zei: kom maar staan. Daarna mocht ik aankleden, krukken erbij en naar huis. Ik kon dezelfde dag al de trap oplopen met krukken. In het begin had ik drie keer per week fysio, dat is wel erg belangrijk. Er was een goede overdracht geweest vanuit de kliniek, daar waren ze blij mee.

Trots op deze knieprothese

Afgelopen vrijdag moest ik weer op controle. Volgens dokter Hoornenborg ziet het er goed uit. Je kon zien dat hij trots was op deze prothese, daar herken je toch de vakkundigheid aan. Over 6 weken mag ik alles weer doen. De fysiotherapeut heeft de afgelopen weken veel aandacht besteed aan buigen en strekken, nu gaan we de kracht opbouwen.
Ik had toch het beeld dat een privékliniek alleen voor bepaalde mensen was. Nu weet ik dat een zelfstandig behandelcentrum heel goede zorg levert. Heel efficiënt ook, ik ben er snel geholpen. Ik ben er dus heel tevreden over. De foto getuigt er al van, maar mijn dankbaarheid gaat ook naar de fysiotherapeuten van Thetra in Groningen.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak