Aandoeningen

Vastzetten van het onderste spronggewricht

Subtalaire Arthrodese

Slijtage van het onderste spronggewricht

Wanneer u slijtage heeft in uw onderste spronggewricht, dan kan er een operatie uitgevoerd worden om de pijn weg te nemen. Bij deze ingreep wordt de resterende kraakbeenlaag van het sprongbeen en hielbeen verwijderd en de botten in de juiste stand vastgezet. Dit kan in de meeste gevallen met een kijkoperatie techniek gedaan worden.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing van uw huisarts

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  •  Of laat uw gegevens achter  zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat in de meeste gevallen bij Xpert Clinics Orthopedie gebeuren. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Behandeling & Herstel

Kijkoperatie

Bij een kijkoperatie maakt de orthopedisch chirurg twee kleine incisies in de enkel: één voor de glasvezel kijkbuis die is aangesloten op een camera, en één om met instrumenten in de enkel te kunnen werken. Tijdens de kijkoperatie bekijkt de orthopedisch chirurg de hele enkel en het onderste spronggewricht. De resterende kraakbeenlaag van het sprongbeen en hielbeen wordt verwijderd. Vaak is hiervoor een derde incisie nodig, om voldoende ruimte te creëren. De botten worden vervolgens in de juiste stand aan elkaar geschroefd. Daarna worden de wondjes gehecht en een drukverband aangelegd. U krijgt een looplaars.

Open procedure

De orthopedisch chirurg maakt een sneetje aan de buitenzijde van de voet. De resterende kraakbeenlaag wordt van het sprongbeen en hielbeen verwijderd. Daarna worden de botten in de juiste stand aan elkaar gezet met schroeven. De wond wordt vervolgens gehecht en er wordt een drukkend verband aangelegd. U krijgt een looplaars.

Herstel

De eerste 8 tot 12 weken loopt u met gips. Na de operatie zijn de meeste patiënten weer na 3 tot 6 maanden (gedeeltelijk) aan het werk. Deze operatie geeft in het algemeen erg goede resultaten.

Vergoeding van de behandeling

Uw behandeling door de specialisten van Xpert Clinics Orthopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2021 bedraagt het minimale eigen risico € 385.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling? Bel dan met ons informatiecentrum: 088 778 52 05.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak