Het schoudergewricht bestaat uit de kop van de bovenarm en de kom van het schouderblad. Om het gewricht bevindt zicht een gewrichtskapsel en daaromheen lopen spieren en pezen. In de schouderkom zit een kraakbeenring (labrum). Deze kraakbeenring zorgt ervoor dat de relatief kleine schouderkom meer oppervlak krijgt en werkt als een soort ‘zuignap’ om de schouder in de kom te houden.

Als de schouder door een val of trauma uit de kom is geschoten, kan er schade ontstaan aan de kraakbeenring, de kom of het gewrichtskapsel. Hierdoor kan het zijn dat de schouder vaker uit de kom gaat, waardoor een operatie noodzakelijk is om de stabiliteit te waarborgen.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal op de kliniek worden gedaan. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

De operatie

Het doel van de operatie is de schouder weer stabiel te krijgen en te voorkomen dat deze weer uit de kom gaat. De orthopedisch chirurg maakt een huidopening aan de voorzijde van de schouder. Bij de operatie wordt het uiteinde van het ravenbekuitsteeksel (processus coracoïdeus) afgezaagd en verplaatst naar de voorzijde van de kom. Dit botstukje wordt met twee schroeven vastgezet aan de kom. De pezen die aan dit botstukje vastzitten blijven hieraan vastzitten en worden mee verplaatst. Het botstukje en de pezen zorgen er dan voor dat het oppervlak van de kom vergroot wordt en zorgen daarmee ook voor extra stabiliteit. De operatie zal ongeveer 90 minuten duren en vindt altijd plaats onder volledige narcose.

Herstel

Na de operatie heeft u een verband om de geopereerde schouder, welke 48 uur moet blijven zitten. Daarnaast heeft u een sling om uw arm met een band achter de rug om uw arm op zijn plaats te houden. De arm kan nog verdoofd aanvoelen door de blokkade. Meestal komt het gevoel binnen 24 uur terug.

We adviseren u de voorgeschreven pijnmedicatie gedurende de eerste dagen in te nemen, zodat u goed slaapt en goed kan oefenen met de fysiotherapeut. Het is goed om de pijnstilling ook al te starten als de zenuwblokkade nog niet uitgewerkt is. Indien u vragen heeft over de medicatie, een herhaalrecept wenst of last heeft van bijwerkingen kunt u telefonisch contact met ons opnemen. De meeste patiënten zijn grotendeels pijnvrij na 6-12 weken.

De schouder blijft de eerste dagen na de ingreep gezwollen. Ook kunnen de elleboog en hand gezwollen zijn. Indien u de arm zonder pijn al voldoende kunt bewegen en daardoor in staat bent om adequaat te handelen in noodsituaties en u het zelf veilig acht, dan kunt u na 6-8 weken het autorijden/fietsen weer hervatten, mogelijk ook in overleg met uw fysiotherapeut

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Latarjet

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak