Aandoeningen

Klauwteen operatie

Een klauwteen is een veel voorkomende afwijking aan de tenen. Bij een hamerteen is het gewricht tussen het eerste en tweede kootje gebogen en tussen het tweede en derde kootje gestrekt. Een klauwteen heeft daarbij nog een overstrekking in het gewricht tussen het middenvoetsbeentje en het eerste kootje.

Indien de klachten niet worden verholpen middels een niet-operatieve behandeling, kunt u samen met de specialist besluiten om een klauwteen operatie te laten uitvoeren. Om deze pagina vindt u meer informatie over een klauwteen operatie.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal op de kliniek worden gedaan. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Behandeling & Herstel

Er wordt een kleine snede over de bovenkant van de teen gemaakt, waarbij het kopje van het basiskootje verwijderd wordt, zodat de teen korter wordt en weer recht komt te staan. Soms moet ook de teenstrekker verlengd worden en/of de kapsels worden losgemaakt.  Er wordt soms gekozen voor het plaatsen van een pin in de teen om deze vier weken recht te houden. Dit kan vooraf worden ingeschat en met u worden besproken, maar wordt uiteindelijk pas tijdens de operatie besloten. De onderliggende oorzaak, met name als er sprake is van hallux valgus wordt tegelijkertijd behandeld.

Als alleen de klauwteen is behandeld krijgt u vier weken een loopschoen indien er een pin is geplaatst. Zonder pin mag u na een week alweer proberen om op de eigen schoenen te lopen. Meestal blijft de teen nog wel zes tot acht weken wat dik en stijf. In het begin voelt de teen wat instabiel aan, omdat een deel van het kootje is verwijderd. Dit gevoel verdwijnt na zes tot acht weken, als het kapsel door littekenvorming steviger wordt.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Klauwteen operatie

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak