Orthopedisch chirurg

Dr. Stephan Vehmeijer

Dr. Stephan Vehmeijer
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Vehmeijer, S.B.W. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Iedere patiënt kan na een heupoperatie snel herstellen. Mijn doel is om dit steeds beter mogelijk te maken door constant mijn techniek te verbeteren.”
Specialisaties
  • Heup
Locaties

"Ik ben een orthopeed gespecialiseerd in de heupchirurgie. Ik plaats sinds 2007 totale heupprotheses via de voorste benadering. Daarnaast verricht ik veel revisie-operaties van de heup, ook bijna altijd via de voorste benadering."

Ook is dr. Stephan Vehmeijer expert op het gebied van Rapid Recovery (ERAS); een programma dat het sneller en beter herstel na het plaatsen van een heupoperatie beoogt. Op 1 april 2014 plaatse hij als eerste in Nederland een totale heupprothese in dagbehandeling als start van een succesvol programma waarbij patiënten routinematig op de dag van de operatie naar huis kunnen en mogen gaan.

Specialisatie

  • Totale Heup Prothese (THP of Kunstheup)
  • Revisie Totale Heup Prothese (THP of Kunstheup)

Werkervaring

Sinds 2004 is Stephan Vehmeijer werkzaam als orthopedisch chirurg. Hij volgde zijn studie geneeskunde in Leiden en heeft na zijn afstuderen als staf-arts gewerkt bij de Stichting BIS. Hier was hij eindverantwoordelijk voor medische zaken. In 1998 startte hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg die hij volgde in het Leids Universitair Medisch Centrum, het Haags Medisch Centrum (HMC, lokatie Westeinde) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. Tijdens zijn opleiding promoveerde hij in 2002 aan de Universiteit Leiden met als onderwerp: Bacterial contamination of bone allografts. Sinds 2005 werkt hij als staflid orthopedie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en vanaf 2020 in het ReinierHaga Orthopedisch Centrum. In 2016 was hij mede-oprichter van Orthoparc, waar hij tot 2023 werkzaam was als Orthopedisch Chirurg. Van 2016 tot 2023 was hij hier medisch directeur.
Sinds 2023 is hij werkzaam als Orthopeed bij Xpert Clinics Orthopedie in Rotterdam.

Publicaties

Op de openbaar toegankelijke site Pubmed zijn de publicaties van Stephan Vehmeijer te vinden. De wetenschappelijke focus ligt vooral op de voorste benadering, en studies op het gebied van Rapid Recovery. Daarnaast verricht hij studies naar de overleving van protheses en heeft hij nauw samengewerkt met de TU Delft. Hij was co-initiator van het HIPP (Highly Inividualized Patient) Project. Dit is een creatief
onderzoeksverband tussen de Industrial Design Engineering faculteit van de Technische Universiteit (TU) Delft, ZimmerBiomet Inc. en de vakgroep Orthopedie van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Presentaties

Stephan Vehmeijer geeft over de hele wereld lezingen in helpt orthopeden om de voorste benadering te leren en verder te verbeteren. Tevens geeft hij veel lezingen over Rapid Recovery (beter herstel) en het plaatsen van een Total Heup Prothese in dagbehandeling.
Programma 2023:
31 januari 2023                Invited speaker Symposium Rapid Recovery AZ Zeno Ziekenhuis, Knokke België
Lezing: Same-day surgery: procedure, selection, bottlenecks
13-17 februari 2023         Roadshow Australie, Sydney, Melbourne, Ballarat, Gold Coast en Brisbane
Invited speaker bij drie symposia. Lezing: My long term experience with short stay arthroplasty key considerations and learnings over the years
en bezoeken aan twee ziekenhuizen in Ballarat en GoldCoast
17-19 april 2023              Invited speaker Barcelona Hip Meeting, Barcelona, Spanje
20-21 april 2023              Invited speaker Rapid Recovery meeting, Düsseldorf, Duitsland
23-24 mei 2023               Instructeur en spreker bij ASI voorste benadering heup  Cursus, Tubingen, Duitsland
31 mei 2023                     Invited speaker ERAS congres, Lissabon, Portugal
23-24 juni 2023               Invited speaker Rapid Recovery congres, Berlijn, Duitsland
12-13 oktober 2023         Invited speaker European Hip Society, Bern, Zwitserland
3 november 2023            Faculty en spreker bij de Heupcursus voor assistenten in opleiding voor orthopedie, Nijmegen, Nederland
14-15 november 2023     Instructeur en spreker bij ASI voorste benadering heup, Cursus, Wenen, Oostenrijk

  • BIG nummer
    19045274001
Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak