Xpert Clinics Amsterdam opent gloednieuw diagnostisch centrum met innovatieve MRI-scan

Xpert Clinics Amsterdam opent gloednieuw diagnostisch centrum met innovatieve MRI-scan

Xpert Clinics Amsterdam zet een belangrijke stap in het slimmer, beter en vriendelijker maken van de zorg in Nederland. Per 16 september 2024 opent de focuskliniek in orthopedische- en hand- en polszorg & proctologie namelijk een gloednieuw, innovatief en eigen diagnostisch centrum. Hier kunnen patiënten van Xpert Clinics, maar ook cliënten daarbuiten, terecht voor een MRI-scan, echo of röntgenonderzoek. Hiermee hoopt Xpert Clinics de zorgstandaard in de regio te vergroten, collega-zorgaanbieders te helpen wachttijden te verminderen en een one-stop-shop aan patiënten aan te bieden. Ook zusterorganisatie Velthuis kliniek gaat gebruikmaken van dit diagnostisch centrum.

Wat biedt het nieuwe diagnostisch centrum?

Het nieuwe diagnostisch centrum is uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van medische beeldvorming, waaronder de allernieuwste MR5300 MRI-scanner (Philips) die meer gedetailleerdere beelden kan leveren dan ooit tevoren. Ook kan er tot wel 50% sneller gescand worden. In Nederland is Xpert Clinics Amsterdam een van de vier aanbieders van deze nieuwste MRI-scan. Deze geavanceerde apparatuur maakt het mogelijk om complexe medische vraagstukken sneller en effectiever te diagnosticeren, wat de behandeltrajecten voor patiënten aanzienlijk kan verkorten.

"Onze missie is de zorg in Nederland slimmer, beter en vriendelijker maken. Met de nieuwste innovaties kunnen we de hoogste kwaliteit leveren en krijgt deze missie steeds meer vorm," zegt Ward Bijlsma, Chief Medical Officer van Equipe Zorgbedrijven (overkoepelende organisatie van Xpert Clinics en Velthuis kliniek). "Met deze nieuwe faciliteit kunnen we niet alleen patiënten beter en sneller bedienen, we kunnen ook de wachttijden voor hen verkorten. Daarnaast wordt de precisie van onze diagnoses verhoogd, wat uiteindelijk zal leiden tot betere behandelresultaten."

Snel doorverwijzen binnen de regio en het netwerk

Het diagnostisch centrum werkt nauw samen met diverse ziekenhuizen en specialistische klinieken in de regio, zodat patiënten binnen het netwerk snel doorverwezen kunnen worden voor een MRI-scan, echo of röntgenonderzoek. Hierdoor ontstaat er een efficiëntere doorstroom van patiënten en kunnen artsen sneller beschikken over de benodigde informatie om de juiste diagnose te stellen en de beste behandelingen in te zetten.

Belang van data in verbeteren van de zorg

Xpert Clinics zet het PULSE-programma in voor het verzamelen en analyseren van patiëntdata, wat essentieel is voor gezamenlijke besluitvorming tussen arts en patiënt. Door deze data te analyseren, kunnen de specialisten van Xpert Clinics continu verbeteringen doorvoeren en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Het stelt ook het nieuwe diagnostisch centrum in staat om de effectiviteit van behandelingen te meten en de zorg voortdurend te optimaliseren. De systematische verzameling en analyse van data biedt inzicht in de patiëntresultaten en helpt bij het ontwikkelen van best practices.

Benieuwd hoe Xpert Clinics Amsterdam patiënten met het nieuwe diagnostisch centrum kan helpen? Neem vrijblijvend contact op.

Bent u een verwijzer? Stel eenvoudig een zorgvraag in ZorgDomein en krijg binnen 24 uur een reactie van een specialist van Xpert Clinics.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenStel uw vraag