Een nieuwe heup in dagbehandeling

Een nieuwe heup in dagbehandeling

Een nieuwe heup in dagbehandeling

Naast onze vestiging in Rozendaal biedt Xpert Clinics Orthopedie Rotterdam nu ook de mogelijkheid om een nieuwe heup te krijgen in dagbehandeling, mits ze in goede gezondheid zijn en de thuissituatie dit toelaat.

Dr. Stephan Vehmeijer, een van de oprichters van Orthoparc, de kliniek die sinds 2024 is overgenomen door Xpert Clinics Orthopedie, behandelt vandaag de eerste 2 patiënten op deze wijze in Rotterdam.
Door een optimale samenwerking binnen het gehele team dat betrokken is bij deze behandeling, van orthopeed tot anesthesist, van verpleging tot fysio, is het voor de patiënt mogelijk om nog dezelfde dag de kliniek veilig te verlaten.

Snel herstel in vertrouwde omgeving
Vehmeijer behandelt al tien jaar patiënten in dagbehandeling en is ervan overtuigd dat zijn patiënten sneller en beter revalideren in hun eigen vertrouwde omgeving. Rust, privacy en familie om je heen, dragen hier zeker aan bij.

Voorwaarden voor een dagbehandeling die Vehmeijer stelt zijn een goede gezondheid en er moet hulp thuis zijn gedurende de eerste nacht na de operatie.

Aan de nazorg verandert helemaal niks en patiënten beginnen op de normale manier met hun fysio traject. Extra thuiszorg of huisartsenzorg is niet nodig.
Een paar weken na de operatie is er wederom contact met de orthopeed en de patiënt en wordt de voortgang geëvalueerd.

Xpert Clinics Orthopedie is trots om deze dagbehandeling toe te kunnen voegen aan het uitgebreide behandelaanbod. Voorlopig vanuit Xpert Clinics Rotterdam en Rozendaal maar binnenkort ook vanuit de andere locaties.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenStel uw vraag