Ervaring
Sportfysiotherapeut Matthijs van Keulen

Sportfysiotherapeut Matthijs van Keulen

Korte wachtlijsten én korte lijnen, dat is het grote voordeel.

Matthijs van Keulen is sportfysiotherapeut en hoofd knierevalidatie bij Sport Medisch Centrum Amsterdam. “Ik ben een echte kniespecialist, ik behandel voornamelijk knieletsels. In 95% van de gevallen gaat het dan om de voorste kruisband. Orthopedisch chirurg Daniel Hoornenborg ken ik uit de tijd dat hij nog in het Slotervaart Ziekenhuis werkte. We hadden destijds al veel contact met elkaar. Zo hebben wij een presentatie gehouden over Bloodflow Restriction Training, omdat wij een van de eersten waren in Nederland die daarmee begonnen. Bij deze manier van trainen kun je zwaarder trainen zonder de knie overmatig te belasten. Daarmee krijg je sneller de spierkracht terug die je na een operatie verloren bent. Hoe eerder je die kan ontwikkelen, hoe beter dat is voor je knie.

Ik werk met verschillende orthopeden samen. Vaak kijk ik wat voor soort klachten iemand heeft en bij welke orthopedisch chirurg dat past. Daniel Hoornenborg krijgt van mij met name patiënten doorgestuurd die wat jonger zijn en die in de buurt van Amsterdam wonen. Het voordeel is dat wij snel terecht kunnen bij Xpert Clinics Orthopedie, de wachtlijsten zijn er kort. Ook aanvullend onderzoek kan er snel gedaan worden. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor de patiënt.

De terugkoppeling is ook goed. Vaak hebben we tussendoor telefonisch overleg over hoe een operatie gegaan is. Ik hoef dus niet te wachten tot alles in het medisch dossier staat. Die korte lijnen én de snelheid zijn een groot voordeel.”

www.smcamsterdam.nl

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05 Plan een intake