Ervaring
De pijnlijke knie van mevr. Molenaar

De pijnlijke knie van mevr. Molenaar

"Met die halve knie heb ik mijn leven weer terug."

Bij elke stap die ik zette voelde ik een pijnscheut

Mevr. Molenaar (47): “Zes jaar geleden ging ik naar de huisarts. Ik had steeds pijn aan de binnenkant van mijn knie. Ik kon alleen nog lopen met een brace, maar een lekkere wandeling maken met mijn man lukte niet meer. De huisarts dacht dat het wel over zou gaan, maar dat was niet zo. Uiteindelijk zijn er in het ziekenhuis foto’s gemaakt. Daarop waren kleine breukjes te zien. Ik kreeg een spuit in mijn knie: geweldig! Eindelijk was ik van de pijn verlost. Maar na een jaar kwamen de klachten terug. Opnieuw werd er een spuit gezet, dit keer hielp het maar zeven maanden. Dus opnieuw een spuit, enzovoorts. De laatste spuit werkte maar drie weken, daarna was ik terug bij af. Ik had al een paar keer gevraagd of ik niet geopereerd kon worden, maar voor een knieprothese vonden ze mij nog te jong. Inmiddels moest ik om de haverklap naar de fysiotherapeut, want om die knie te ontzien ging ik helemaal raar lopen. Ik liep als een gans te waggelen. Bij elke stap die ik zette voelde ik een pijnscheut, ik kreeg kippenvel op mijn hoofd van de pijn. Hoe lang wilden ze me hiermee laten lopen?

drs. Hoornenborg is echt een goede arts, hij weet er zoveel van

Met kerst zei ik huilend: ik kán niet meer. De dochter van een collega had voor haar opleiding stage gelopen bij drs. Hoornenborg. Zij zei: ga eens naar Xpert Clinics Orthopedie, drs. Hoornenborg is echt een goede arts, hij weet er zoveel van. Dat heb ik gedaan.

Ik kon nergens meer aan mee doen

Ik had meteen een goede klik met hem. Ik vertelde mijn verhaal en vroeg hem: ‘Wat moet ik nou? Ik ben in de bloei van mijn leven, heb een opgroeiend gezin en moet hard werken. Ik wil sporten, skiën, op vakantie gaan. Eigenlijk is mijn leven al twee jaar beperkt. Vroeger deed ik met mijn vriendinnen de Dam tot Damloop, nu kan ik nergens meer aan mee doen. De artsen vinden dat ik moet wachten met een knieprothese, maar ik wil het nú.’ Daar had hij alle begrip voor. Hij ging overleggen met een collega en kwam met een voorstel: waarom doen we geen halve knieprothese?

Bij elke stap die ik zet ben ik zo blij

Zeven weken geleden ben ik geopereerd en het gaat heel goed. Die eerste drie weken zijn pittig; je kunt weinig en zit stevig aan de pijnstillers. Maar achteraf vind ik het meevallen. ’s Ochtends kan ik zo uit bed stappen, zonder me schrap te zetten tegen de pijn. Sinds vorige week loop ik zonder krukken. Ik kan weer autorijden en daarmee heb ik mijn leven weer terug. Bij elke stap die ik zet ben ik zo blij, het voelt alsof ik de loterij heb gewonnen.

Deze winter ga ik weer een weekendje skiën met vriendinnen, daar verheug ik me op

Mijn knie is nog wat dik en gevoelloos, dat zal in de loop van de tijd wel minder worden. Met oefeningen probeer ik mijn knie weer sterk te maken. Ik weet niet hoe lang die halve knie meegaat, maar ik leef nu. Later zien we wel. Deze winter ga ik weer een weekendje skiën met vriendinnen, daar verheug ik me op.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak