Ervaring
Huisarts Jan Peter Peters verwijst zijn patiënten naar Xpert Clinics

Huisarts Jan Peter Peters verwijst zijn patiënten naar Xpert Clinics

“De snelle toegang is zeker een voordeel voor patiënten.”

Huisarts Jan Peter Peters van Huisartsenpraktijk Peters in Beekbergen verwijst regelmatig patiënten naar Xpert Clinics Orthopedie in Apeldoorn. Met name de snelle toegang is voor hem een pluspunt. “Ik weet dat mensen bij Xpert Clinics snel en vakkundig worden gezien. Vaak kunnen wij invloed uitoefenen op het soort onderzoek dat gedaan wordt. Een patiënt met letsel aan een gewricht wil ik graag op korte termijn laten beoordelen door middel van een MRI-scan. In het ziekenhuis kan dat alleen bij ernstig trauma, maar via Xpert Clinics kan ik dat zo regelen.”

Korte wachttijden
Niet alleen voor diagnostiek, maar ook voor behandeling zijn de wachttijden bij Xpert Clinics korter, weet de huisarts. “Ernstig letsel kan in het ziekenhuis binnen een week beoordeeld worden, maar daarna wordt een patiënt voor beleid naar de orthopeed verwezen. Daar zit dan wachttijd op. Dat ze bij Xpert Clinics snel worden gezien is zeker een voordeel voor patiënten.”

Verwijzen via ZorgDomein
Het komt gemiddeld een paar keer per maand voor dat huisarts Peters patiënten naar Xpert Clinics verwijst. “Er zitten ook andere klinieken in de buurt en ik heb daarnaast goede contacten met de Gelre Ziekenhuizen. Maar als mensen niet zelf met een verzoek komen, dan ligt verwijzen naar Xpert Clinics in eerste instantie op de tong. Ik ben heel happy en tevreden met de gang van zaken daar. Verwijzen gaat gewoon via ZorgDomein en de informatiestroom verloopt schriftelijk. Dat is vergelijkbaar met de werkwijze van het ziekenhuis.”

Tevreden patiënten
Hoe tevreden zijn uw patiënten over hun behandeling bij Xpert Clinics? “Volgens mij zijn ze allemaal tevreden, ik heb tenminste nog nooit meegemaakt dat ze niet terug willen. Ik zie natuurlijk niet altijd hoe het is gegaan. Over het algemeen zeg ik: kom terug als je klachten houdt of als het niet goed is gegaan. Maar bij problemen is de kliniek het eerste aanspreekpunt.”

Focusklinieken
Naast Orthopedie heeft Xpert Clinics nog meer focusklinieken, onder andere voor hand- en polszorg, handtherapie, oogzorg en proctologie. In hoeverre is huisarts Peters daarmee bekend? “Dat er ook een kliniek voor handtherapie in Apeldoorn zit, wist ik. De overige specialisaties zaten niet bij Annatommie mc, de keten die nu is overgenomen door Xpert Clinics. Ik wil natuurlijk wel weten welke zorg ze bieden. Onbekend maakt onbemind, maar als het goed loopt zal ik uiteraard wel verwijzen.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak